Muğla'daki Şiddetli Yağış-Çevre Yolu Ve Karabağlar Yaylası'ndaki Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı, Yaylada Yaşayan Vatandaşlar Ahırlarınınsu Dolması Sonucu Hayvanlarını Kurtarmak Için Mücadele Verdi

Muğla'da şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiliyor.

Muğla'da şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Son 30 saatte metrekareye 81 kilogram yağışın düştüğü Muğla'da Akyol, Karşıyaka, Emirbeyazıt ve Kötekli mahallelerinde bazı evlerin bodrum katlarını su bastı, Çevre Yolu ve Karabağlar Yaylası'ndaki tarım arazileri sular altında kaldı. Yaylada yaşayan vatandaşlar ahırlarının su dolması sonucu hayvanlarını kurtarmak için mücadele verdi.

Reklam
Reklam

Kötekli Mahallesi'nde Salih Zeki Gür İlköğretim Okulu'nun bodrum katında bulunan kalorifer dairesi de su doldu. Kalorifer dairesinde biriken su, itfaiye ekipleri tarafından boşaltıldı. Okula daha fazla yağmur suyu girmemesi için okul kapısı önüne topraktan barikat oluşturuldu.

Yağış nedeniyle trafik ekipleri de kavşaklarda sürücüleri uyararak ulaşımı kontrollü olarak sağlıyor.

-"85 yaşındaki kalp hastasını itfaiye kurtardı"-

Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürü Raşit Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış nedeniyle ekiplerin sabah saatlerinden itibaren aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Çöl, kent merkezindeki mazgalları açarak suyun gitmesini sağladıklarını, kent merkezinde çok fazla su baskını yaşanmadığını kaydetti.

Ekiplerin özellikle Kötekli ve Akyol mahallelerinde bahçelerde ve kömürlüklerde biriken suları boşalttığına dikkati çeken Çöl, "112 ekipleri Karabağlar Yaylası Vakıf Kahvesi mevkisinde yaşayan 85 yaşındaki kalp hastası Turcahan Şener'e yolların yağmur suları ile dolması nedeniyle ulaşamayınca bizden yardım talep etti. 3 itfaiye erimiz kepçe yardımıyla yaşlı teyzemizi evinden alarak ambulansa yetiştirdi ve hastaneye ulaşmasını sağladı" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Durmuş Genç - Ali Rıza Akkır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: