Muğla'daki Sığınmacılar Bayramda Da Unutulmadı

Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalanarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine getirilen 16 sığınmacıya,

Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalanarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine getirilen 16 sığınmacıya, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çikolata ikramında bulunuldu, bayramları kutlandı.

Muğla-Marmaris karayolundaki Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde kalan 13 Afganistan, 2 Filistin ve 1 Gürcistan uyruklu olmak üzere 16 sığınmacı, Kurban Bayramı nedeniyle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ziyaret edildi. Polisler, burada kalan sığınmacılarla bayramlaştı, çikolata ikramında bulundu.

Reklam
Reklam

Afganistanlı Beşir Şerza, ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandığını ve Geri Gönderme Merkezine getirildiğini söyledi. 5 arkadaşıyla yakalandığını kaydeden Şerza, Kurban Bayramı'nda kendilerini yalnız bırakmadıkları için polis ekiplerine teşekkür etti.

Gürcistanlı Cengiz Verdizadizi ise Marmaris'te yakalanarak Muğla'ya getirildiğini belirterek, "Burada bize çok iyi bakıyorlar. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Tek sorunumuz ailemizden ayrı bir bayram geçirmek. Polis ekiplerine de bayramda bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim" dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ise programı düzenlemelerindeki amaçlarının, ülkelerinden ve ailelerinden ayrı bayram geçiren sığınmacıların yalnızlarını gidermek olduğunu ifade ettiler.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: