Muğla'daki Tarihî Apostol Hanı Yenilenecek

Muğla’da 1999 yılında çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Apostol Hanı’nın yeniden yapımı için ihale süreci...

Muğla’da 1999 yılında çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Apostol Hanı’nın yeniden yapımı için ihale süreci tamamlandı. Orta Mahalle, Saburhane semtindeki hanın ihalesini, sözleşme bedeli 196 bin 517 liraya Taşyapı Ltd.Şti. alarak, 4 Mart 2013 tarihinde sözleşme imzaladı. Muğla Belediyesi tarafından 2012 Nisan ayında hanın kamulaştırılması tamamlanmıştı. Yer teslimi yapılan projenin, 180 iş gününde bitirilmesi hedefleniyor.

Muğla’nın tescilli olan Balcıoğlu Hanı, Yağcılar Hanı, Mercan Hanı, Halil İbrahim Hanı, Yarım Han, Bıcılar Hanı, Kömürcü Hanı ve kültür merkezi olarak kullanılan Konakaltı Hanı gibi tarihî hanlarından biri olan Apostol, cumhuriyetin ilk yıllarında ilkokul olarak kullanılmıştı. İki katlı ve ahşap olan hanın yapım tarihi tam bilinmemekle birlikte yapı şekillerine bakarak 1850 ile 1870 yılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: