Muğla’daki Yol Çalışmasında Tarihî Mezarlar Bulundu

Muğla’nın Yatağan ilçesi ile Turgut beldesi arasındaki yeni yol çalışması sırasında, Bizans dönemine ait mezarlara...

Muğla’nın Yatağan ilçesi ile Turgut beldesi arasındaki yeni yol çalışması sırasında, Bizans dönemine ait mezarlara rastlandı. Yol çalışması, Muğla Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun müsaade ettiği alanda devam ediyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri de mezarların bulunduğu alanda kurtarma kazısına başladı. İlk antik mezarın ardından devam edilen kazılarda, çevrede çok sayıda mezar ortaya çıkarıldı.

Muğla Müzesi Müdür Vekili Musa Ötenen, yaptığı açıklamada bölgede kurtarma kazılarının devam ettiğini söyledi. Lagina kutsal alanına yaklaşık 300-350 metre uzaklıktaki yol çalışması esnasında mezarlara rastlandığını belirten Ötenen, “Çalışmayı durdurarak, mezarların olduğu bölümde sondaj yaptık ve birden fazla mezar olduğunu tespit ettik. Bulunduğumuz alanda yedi sekiz tane Bizans dönemine ait mezar bulundu. Daha detaylı ve geniş bir çalışma yapacağız. Burasının birkaç mezardan oluşan bir alan mı yoksa nekropol mü olduğunu tespit edeceğiz. Neticede çıkan buluntularla birlikte mezarların tarihlendirilmesi, hangi döneme ve hangi yıla ait olduğunun tespiti yapılacak. Şimdiye kadar mezarların içinde sadece sikke bulundu.” dedi.

Reklam
Reklam

Turgut Belediye Başkanı Salih Özen ise Yatağan ile aralarında, 9,5 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde yol yapılacağını kaydetti. Gelecek yılki yerel seçimden sonra beldeleri kapanacak olmasına rağmen yeni projeler ürettiklerini belirten Başkan Özen, antik mezarların yol yapım çalışmalarını engellemediğini, Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun yolun güzergâhı için yeni bir karar almasının beklendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: