Muğlalı Gençler Yabancı Öğrencilerle Bağlantı Kurdu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi ve Gençlik Organizasyonları Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü...

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi ve Gençlik Organizasyonları Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü "Stay in Touch (Bağlantıda Kal)" projesi kapsamında şehre gelen öğrenciler, Vali Vekili Faruk Necmi Kurt’u ziyaret etti.

Yabancı öğrencilerin Muğlalı gençlerle kaynaşmasının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Vekili Kurt, “İlimize hoş geldiniz. Gelecekte ülkelerin sınırları çok önem ifade etmeyecek, dilleri çok önem arz etmeyecek. İnsanlar birbirlerini tek bir lisansla çok daha rahat anlayacak diye düşünüyorum. Ulaşım imkanının ve haberleşmenin olmadığı zamanlarda insanlar, yaşadıkları topraklarda hangi dili gördülerse onunla anlaşmış, diğer topluluklarla anlaşamamışlar. Günümüzde ise teknoloji ve diğer gelişmeler bu eksikliği ortadan kaldırdı.” dedi. Bu tarz projelerin çok önemli olduğunu ifade eden Kurt, “Bu projeler sayesinde yeni insanlarla, farklı kültürlerle karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla sınırların bir önemi kalmıyor. Bütün ülkeler için gençler çok önemli. Gençleriyle ilgilenmeyen ve onları yönlendirmeyen hiçbir ülke başarılı olamaz. Ziyaret için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra valilik önünde hatıra fotoğrafı çektiren topluluk, şehir merkezini gezmek üzere oradan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: