Muğla’nın tarihî Arasta çarşısı örnek proje oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın, 2011 yılında KOSGEB'den hibe destek alarak hazırladığı “Turizm'de İnovasyon Esaslı...

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın, 2011 yılında KOSGEB'den hibe destek alarak hazırladığı “Turizm'de İnovasyon Esaslı İş Geliştirme” projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya, Muğla Belediyesi'nin Arasta projesi davet edildi. Çalıştayın amacı, yenilik temelli ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, pazar araştırması verilerine dayanarak politika ve strateji oluşturulması şeklinde açıklandı.
Çalıştaya Muğla Belediyesi adına. Arasta projesinin koordinatörlerinden sanat tarihi uzmanı Esin Gençtürk Gümüş katıldı. Gümüş, “Kentsel Yenileşim” başlığı altında proje çıktılarını çalıştay katılımcılarına sundu ve deneyimleri aktardı. Gümüş, “Projemiz, katılımcılar tarafından örnek olarak nitelendirildi ve çok başarılı bulundu. Kültür projelerine ağırlık vererek, turizm kavramını deniz, kum, güneş üçgeninden kurtarmak isteyen bölge uzmanları, kültür mirasına sahip çıkan ve bir kültür kenti markası yaratan Muğla Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip edeceklerini belirtti.” dedi.
Muğla'da ticaret kervanlarına ait yolların kesişme noktası olan, birçok zanaatın yeşerdiği, dönemin en önemli ticaret merkezi Arasta'nın ilk etap yenileme çalışmaları geçen dönemde tamamlanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz