Muğlaspor antrenmanında olay

TFF 3. Lig 3 grupta mücadele eden Muğlaspor, önümüzdeki hafta oynanacak olan Aydınspor maçının hazırlıklarını sürdürdüğü Atatürk stadında istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Futbolculara prim vaadinde bulunan Muğla valiliği, paraları vali Yardımcısı Gürkan Karaman kanalıyla futbolculara dağıtmak isterken, kulüp Başkanı Hamza Akercan parayı dağıttırmak istemedi. Bu sırada ağız münakaşası başladı ve sivil ekipler tarafından Kulüp başkanı kısa süreli gözaltına alındı.

Kulüp Başkanı Hamza Akercan'ı, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe serbest bırakırken, Emniyet'in göz altına alma yetkisinin olmadığını, ancak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla göz altına alma yetkisi olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, "Taraflar bir birlerinden şikayetçi oldular. Savcılık talimat verirse biz o zaman gözaltına alırız" dedi.

Reklam
Reklam

Tavşanlı Linyit maçı sonrasında futbolculara 600'er YTL prim vermeyi vaat eden Muğla Valiliği, Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın bu parayı idman sonrası futbolculara dağıtmasına Kulüp Başkanı Hamza Akercan karşı çıktı. 'Benim yönetici olduğum yerde para dağıtamazsınız, parayı ancak kulüp yöneticileri dağıtır, bu kulübün başkanı da benim' diyen Hamza Akercan, "Beni öldürmeden burada para dağıtamazsınız, dağıttırmam" dedi.

Bunun üzerine Vali Yardımcısı Karaman ile Başkan Akercan arasında ağız münakaşası başladı. Vali Yardımcısı Karaman, daha sonra Atatürk stadında bulunan sivil polis ekiplerine 'kendisine hakaret edildiği' gerekçesiyle, Başkan Akercan'ı kendisinden uzaklaştırılmasını istedi. Futbolcuların gözü önünde olan bu olay sonrasında Teknik Direktör Ercan Ertemçöz, istifa ettiğini söyleyerek idmanı terk etti.

Muğlaspor'lu futbolcuların 600'er YTL'lik prim alacakları tek tek futbolculara dağıtılırken, futbolcular da ortada kaldı. Kulüp Basın Sözcüsü Dr. Ümit Kurt futbolcuları parayı almamaları konusunda uyarmasına rağmen, futbolcular paraları aldılar.

Reklam
Reklam

İHA