Muğlaspor Kulübü Başkanı Eminer İçten, kulüp sosyal tesislerindeki üstü açık alana yapılan dört tarafı açık pergolenin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası talebiyle yargılanıyor. Muğla Belediyesi tarafından kaçak ve ruhsatsız yapı yapıldığı iddiasıyla Muğlaspor Kulübü'ne 2 bin 360 lira para cezası kesildi. Ayrıca 2 Ekim 2012'ye kadar ruhsatsız alanlar yıkılmazsa İçten’e hapis yolu görünecek.
Kulüp Başkanı İçten, binayı Akyol’daki tesislerden merkeze taşıdıktan sonra başına gelmeyen kalmadığını söyledi. Kulüp adına muhatap alınan İçten, zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, “Gençlerin sportif faaliyetlere katılmasını ve spor yapmasını sağlamak için çıktığımız yolda yanmadık yerimiz kalmadı.” dedi. Akyol semtindeki tesislerden, Atatürk Stadı'nın yanında bulunan ve 49 yıllığına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kiralanan tesislere taşınan Yeşil-Beyazlı kulüp, çevre düzenlemesi için çalışma başlattı. İdari ana binanın yanındaki boş alanın üzerine ahşap pergole yaptıran kulübü, bir vatandaş şikâyet etti. Bunun üzerine Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından, dört tarafı açık ve sadece üstü kapalı ahşap pergolenin kaçak olduğu iddiasıyla tutanak tutuldu. Muğlaspor Kulübü’ne 2 bin 360 lira para cezası kesildi ve Muğla 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Kulüp Başkanı İçten'e 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istendi. Ruhsatsız yapıların yıkımı için 2 Ekim tarihine kadar süre verildi.
Eminer İçten, olayları şöyle değerlendirdi: “60 yaşından sonra Muğlaspor Kulübü'nün yönetimine talip oldum, başıma gelmeyen kalmadı. Evraklar, telefonlar hep evime geliyor. Eşim de rahatsız. Muğlaspor bir kurum, adresi ve telefonu belli. Kulübümüzün maddi olarak sıkıntısını gidermek için Akyol’daki tesisleri boşaltarak eski hizmet binamıza geldik. Geldiğimizden bu yana da başımız dertten kurtulmuyor. Kulübümüzün sosyal tesislerinin bir bölümünün üzerine, dört tarafı açık ahşap pergole yaptırdık. Bir vatandaş şikâyette bulunmuş, kaçak ve ruhsatsız yapı yapıldığı için. Biz de kulüp olarak itiraz ettik. Muğla Belediyesi ekipleri geldi. Tutanak tuttuktan sonra Yavuz Kayı başkanlığındaki encümen üyeleri, kaçak olduğu iddia edilen bölümler için yıkım kararı, 2 bin 360 lira para cezası ve ardından da asliye hukuk mahkemesinde dava geldi.”
Belediyenin yıkım kararından sonra benzer davaları araştırdıklarını belirterek, “İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı’da, bizim durumumuzda olan bir davada Danıştay önemli bir karar almış. Danıştay 6. Dairesi’nin 6 Nisan 2004 tarih ve 1978 sayılı kararında, dört tarafı açık ve üstelik betonarme bir yapıyla ilgili yerel mahkemenin yıkım kararı bozulmuş. Bizim yaptığımız beton değil, sadece ahşap. Danıştay’ın ilgili içtihat kararına istinaden biz de başvurumuzu ve itirazımızı yaparak durumun düzeltilmesini isteyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz