Muğla'ya 300 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Muğla’da 9 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen sel...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Muğla’da 9 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen sel ve su baskınlarının verdiği hasarlar sebebiyle 300 bin lira acil yardım ödeneği gönderdi.
Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, sellerin il genelinde birçok köy yolu, menfez, köprü ve altyapıda hasarlara yol açtığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Altyapı hasarlarını onarmak üzere söz konusu acil yardım ödeneğinden İl Özel İdaresi'ne 200 bin TL, Ula Kaymakamlığı’na 25 bin TL, Dalaman Kaymakamlığı’na 20 bin TL gönderilmiştir. Sel ve su baskınından dolayı mağdur olan 21 vatandaşımıza, uğradıkları hasar derecesine göre acil ihtiyaçları için bir kişiye 2 bin 500 TL, üç kişiye 2 biner TL, 17 kişiye de bin 500’er TL olmak üzere toplam 34 bin TL nakit para yardımı yapılmıştır. Bu yardımlar ve devam eden çalışmalar neticesinde afetten sonra bozulan günlük hayat, süratle normalle dönmektedir. Ayrıca bundan sonra yaşanabilecek tabii afetleri vatandaşlarımızın en az zararla atlatabilmesi için konut ve işyerlerini DASK çerçevesinde sigorta yaptırmaları, çiftçilerimizin de ürün kaybına karşı Tarım Sigortası yaptırmaları önem arz etmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz