Muğla'ya Sandras Dağı'ndan su getirilecek

Muğla il merkeziyle Yatağan ve Ula ilçelerinin su probleminin, 2060 yılına kadar çözüleceği belirtildi. AK...

Muğla il merkeziyle Yatağan ve Ula ilçelerinin su probleminin, 2060 yılına kadar çözüleceği belirtildi. AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, şehir merkezine 82 kilometre mesafede, Köyceğiz ilçesindeki Sandras Dağı'ndan getirilmesi düşünülen saniyede 447 litre debili suyun keşif ihalesinin 15 Aralık 2011'de yapıldığını söyledi.
Muğla’da iki önemli ve büyük proje başlattıklarını kaydeden Özden, “Geçmişte Muğla’nın su sıkıntısı olmadığını söyleyen yerel iktidar, son iki yıldır su diye kıvranıyor. Suyun siyaseti olmayacağını bildiğimiz için başta il merkezi olmak üzere Yatağan ve Ula’nın 2060 yılına kadar sıkıntısını çözecek projenin çalışmasına başladık. Devlet Su İşleri tarafından Sandras’tan getirilecek suyla ilgili keşif ihalesine altı firma katıldı. Ön yeterlilik ihalesinin sonucu en kısa zamanda tamamlanacak ve ardından su ihalesi yapılacak. Sandras Dağı Çöveni mevkisinden getirilecek kaynak suyu, 154 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak.” dedi.
İl merkezindeki su isale hattında yüzde 60 oranında kaçak bulunduğunu ileri süren Milletvekili Özden, “Önce bu su kaçaklarının önlenmesi lazım. Yeni bir yönetim olsa deriz ki enkaz devraldılar, bu kaçakları yavaş yavaş önlerler. Muğla merkez, 40 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetiliyor. Bu yönetimle Muğla’ya ne kadar su verirseniz verin yetmez.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz