Muğla'ya ‘sıcak’ Uyarı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılı yangın mevsimi hazırlıklarını Orman...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılı yangın mevsimi hazırlıklarını Orman Genel Müdürlüğünde bakanlığın merkez ve bölge müdürlüklerinin görüntülü konferans sistemiyle hazır bulunduğu toplantıyla değerlendirdi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’ın görüntülü konferans sistemi ile katıldığı toplantıda, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bölge Müdürlüklerine hava sıcaklığının bu yıl geçen yıllara oranla 1 derece daha artış göstereceğini belirterek uyarıda bulundu.

BU YAZ DAHA SICAK GEÇECEK

Reklam
Reklam

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yangın mevsiminin başladığı 1 Mayıs itibarıyla yangınlara karşı alınacak tedbirleri bakanlığın bütün birimlerinin katıldığı toplantıyla değerlendirdi. Bu yaz sıcaklık ortalamalarının mevsim normallerinin 0,5 ile 1 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirten, Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman yangınlarıyla mücadele için bütün tedbirlerin alınmasını ve orman teşkilatının teyakkuzda olmasını istedi. Orman 50 Hava 50 HAVA ARACI GÖREV ALACAK

2013 yılında 2 bin 222 araç ve iş makinesinin orman yangınlarında görev alacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman yangınlarında bu yıl 6 idari helikopter, 24 adet su atar helikopter, 14 adet Dromader uçak, 6 adet Amfibik uçak olmak üzere toplam 50 hava aracının görev alacağını söyledi.

BÖLGELERE HAREKAT MERKEZLERİ KURULUYOR

Orman yangınlarına daha etkin müdahale edebilmek için bölgelere yangın harekat merkezleri kurulması talimatını veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Mersin bölgelerine bu merkezlerden kurduk. 2014 yılı ve sonrasında bu merkezlerin sayısı 22’ye çıkarılmalı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

HAVA FİLOSU DAHA DA GÜÇLENDİRİLECEK

Orman yangınlarında kullanılmak üzere alınan 5 adet Bell429 tipi komuta-kontrol helikopterinin 2014 yılında faaliyete başlayacağını söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen 20 adet genel maksat helikopter alımı için Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı alındı” dedi.

4 BİN 795 ASKERE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

2013 yılı için hazırlıkların tamamlandığını ve bu konuda yangınla mücadelede görevli 8 bin personele işbaşı ve iş güvenliği eğitimi verildiğini belirten Prof. Dr. Eroğlu, 4 bin 795 askere yangın eğitimi verildiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: