Muhalefet 'istemeyiz' derse halka gideriz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, muhalefet partileri destek vermese de gerekirse referandumla anayasa sürecini devam ettireceklerini belirtti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, muhalefet partileri destek vermese de gerekirse referandumla anayasa sürecini devam ettireceklerini belirterek, "Sonuçta Türkiye'nin sorunlarını çözmek için ne lazımsa onu yapmalıyız diye düşünüyorum. Eğer muhalefet partileri bu konuda 'istemeyiz' tavrını sürdürürlerse o zaman biz de halka gideriz" dedi.

Bağış, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Muhalefet destek vermese de gerekirse referandumla anayasa sürecini devam ettireceğiz diyor musunuz" sorusuna, "Tabii ki" yanıtı verdi.

Reklam
Reklam

Bağış, "Türkiye'nin sorunlarını çözmek için ne lazımsa onu yapmalıyız diye düşünüyorum. Eğer muhalefet partileri bu konuda 'istemeyiz' tavrını sürdürürlerse o zaman biz de halka gideriz. Halkımızın vereceği karar her zaman hakkaniyet kararı olacaktır. Ona da saygı duyarız" diye konuştu.

Bütün siyasi partilerden ne kadar demokrasi, insan hakları ve özgürlük istediklerini yansıtan bir anayasa taslağı hazırlamalarını isteyen Bağış, Anayasa Komisyonunun bu taslakları inceleyerek, farklı kesimlerin ortak taleplerini içeren ortak bir anayasa metni haline dönüştürebileceğini ifade etti.

Yakın zamanda bir anayasa değişikliği bekleyip beklemediğiyle ilgili olarak da Bağış, AK Parti'nin görüşlerinin herkes tarafından bilindiğini, ancak muhalefet partilerinin bu konuda bir cevap vermesi gerektiğini söyledi.

AB sürecinde önemli olanın fasıl açmak olmadığını da belirten Bağış, "Önemli olan zihin açmaktır. Türkiye'de zihinleri değiştirmemiz, açmamız gerekiyor. AB üyesi ülkelerde Türkiye aleyhindeki zihinleri de açmamız gerekiyor. Bu konuda 2010'da gereken adımları atacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam