Muhaliflerden Baykal'a mektup

ANKARA (İHA) - CHP'li muhalif milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen üç milletvekili için Genel Başkan Deniz Baykal'dan 'af' istemeye karar verdi.

Hazırlanan ortak bir mektubu yarın Baykal'a verecek olan milletvekilleri, parti tüzüğü doğrultusunda' demokratik haklarını kullandıklarını aktaracak. CHP'de, geçtiğimiz hafta 'kesin ihraç' talebiyle ve 'tedbirli' olarak disipline sevk edilen İstanbul Milletvekilleri Hasan Aydın ve Ahmet Güryüz Ketenci'yle Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay'ın durumuna ilişkin tartışmalar devam ediyor. Daha önce "Ya disiplin kararını bozun, ya da bize de aynı işlemi uygulayın" diyen diğer muhalif milletvekilleri, Deniz Baykal'an af istemeye karar verdi.

Reklam
Reklam

Ortak bir metin hazırlayan grup, yarın CHP lideriyle bir araya gelerek konuyu bir kez daha görüşecek. Disipline sevk edilenlerin suçsuz olduğu iddiasını işleyen mektup metninde, sözkonusu isimlerin affedilmesini isteniyor. Metinde 20'den fazla milletvekilinin imzasının bulunduğu belirtiliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, disipline verilen arkadaşlarının suçlarının ne olduğunu kimsenin anlayamadığını belirtti. Sözkonusu isimlerin sadece tüzük kapsamındaki demokratik haklarını kullandığını anlatan Kurtulmuşoğlu, "Partiye yönelik eleştiriler suç değildir. Bu ifadeler için ihraç gerekmez. Ben de hep parti için nasihat ediyorum, yol gösteriyorum. Arkadaşlarım da benim yaptığımı yapıyor" diye konuştu.