Muhaliflerin lideri, Arap Birliği’nden Suriye’nin üyeliğini dondurmasını istedi

Suriye Milli Konseyi Başkanı Burhan Galyun, bugün toplanacak Arap Birliği’nden Suriye konusunun “en üst düzeyde...

Suriye Milli Konseyi Başkanı Burhan Galyun, bugün toplanacak Arap Birliği’nden Suriye konusunun “en üst düzeyde ele alınmasını” ve ülkesinin üyeliğinin dondurulmasını istedi. Galyun, Arap Birliği ülkelerinden büyükelçilerini Şam’dan çekmelerini de talep etti.

İtalya’da “Demokrasi ve Gelecek” adlı konferansa katılan Galyun burada yaptığı açıklamada, “sanki ülke işgal altındaymış gibi halkına savaş açan ve öldüren rejime karşı” Arapların tavır almasını istedi. Suriye yönetimine karşı gerekli tüm yaptırım ve icraatların alınmasını isteyen Galyun, Birleşmiş Milletler’le işbirliği çerçevesinde sivillerin korunması talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin Arap Birliği ve Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin çabalarını nasıl buluyorsunuz sorusuna Galyun, “Biz Suriye Milli Konseyi olarak ülkemizdeki kanın durması için siyasi bir çözüm yönünde Arap Birliği’nin bu çabalarını takdir ediyoruz.” dedi.

Arap Birliği’ni daha etkili bir rol oymaya çağıran Galyun, mevcut rejimin düşmesi ve Beşşar Esed’in istifa etmesi için uluslararası örgütlerle ortak çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Suriye’deki krizin sonlandırılması ile ilgili olarak kehanette bulunamayacağını belirten Galyun, rejimin düşmesi yönünde ihtimallerin olduğunu ancak uluslararası toplumun yaptırımlarını arttırması gerektiğini söyledi.

Galyun açıklamasını rejimin düşmesi ile ilgili olarak, “ülkedeki şartlardan dolayı askeri komutanın hareketlendiğini” sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz