Muhammed Peygamber çizeri saklanıyor

Amerikalı çizer Molly Norris'in karikatürü, internette Hz. Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesi çağrısında bulunulan bir kampanyaya ilham kaynağı olmuştu.

Hz. Muhammed karikatürüyle tepki toplayan çizer, FBI'ın tavsiyesi üzerine saklandı.

Amerikalı çizer Molly Norris'in karikatürü, internette Hz. Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesi çağrısında bulunulan bir kampanyaya ilham kaynağı olmuş, Pakistanlı İslamcılar Mayıs ayında düzenledikleri bir protesto gösterisinde Norris'in kuklasını yakmışlardı.

Norris'in çalıştığı Seattle Weekly gazetesi, büyük tepki gören Amerikalı çizerin taşındığını ve adını değiştirdiğini açıkladı.

Gazete, Norris'in FBI ajanlarının tehlikede olduğu yolundaki uyarısı ardından kaçtığını yazdı.

Reklam
Reklam

Kanser gibi Tanık koruma programı çerçevesinde kimlik bilgileri tamamen değiştirilecek olan Norris'in başına gelenleri kansere benzettiği belirtiliyor.

Seattle Weekly, Norris'in "kanser gibi, Bir şey çıkmayabilir de, acil ve ciddi bir durum da olabilir" dediğini aktardı.

Molly Norris, karikatüründe, mizahi bir ifadeyle 20 Mayıs'ın Hz. Muhammed Karikatürleri günü olmasını önermiş, bu fikir sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta herkesi Muhammed peygamberin karikatürlerini çizmeye davet eden bir kampanya düzenlenmesine yol açmıştı.

Facebook'ta büyük taraftar toplayan kampanya, Pakistan'da bu sitenin yasaklanmasına ve öfkeli protesto gösterilerine neden oldu.