Muhannet Tepesi’ne Yeni Hizmet Binası

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne 2008 yılında tahsis edilen merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde bulunan Muhannet Tepesi...

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne 2008 yılında tahsis edilen merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde bulunan Muhannet Tepesi mevkiine, ek hizmet binası yapım çalışmaları devam ediyor.

Muhannet Tepesi, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan’ın girişimleri sonucunda Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden verilen ödenek başlatılan ek hizmet binası, bodrum, teras ve 4 kattan oluşacak. 2008 yılından günümüze kadar Muhannet Tepesi mevkiinin doğal dokusunun korunması ve ilin tarihi geçmişinin yansıtılması amacıyla müdürlüğe bağlı Topuzluhan Restoran, çay bahçesi ve mescit inşaatları gerçekleştirildi. Doğal güzelliklerin korunması amacıyla da bu alana birçok çeşit ağaç dikilerek titizlikle bakımları yapılıyor.

Reklam
Reklam

Bu tesisleşme sürecine önemli katkıda bulunan Topuzluhan Sosyal Tesisi'nin üst kısmında, bütçeden herhangi ödenek talep edilmeksizin, beş katlı saat kulesi, kümbet binası ve tarihi çeşmenin yapım çalışması sağlanacak. Kısa sürede tamamlanması öngörülen, tarih dokusunu yansıtan ve Nevşehir taşı ile şekillenen mimari eserler, mahalli katkılar ile gerçekleşecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: