Muharrem Ayı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, İslam dininde en kıymetli 4 aydan biri ve Hicri Takvim'in ilk ayı olan Muharrem ayının, bünyesinde önemli olayları barındırdığına değindi.

Bu ayda İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığını hatırlatan Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Muharrem ayı, içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü'nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Muharrem ayının, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: