Muharrem Ayının Önemi

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muharrem ayının yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde...

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muharrem ayının yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde Müslümanların bir olması, iri olması, diri olması bakımında da önemli bir gün olduğunu söyledi.

Muharrem ayı dolayısı ile açıklamalarda bulunan Müftü Koçak, 1434. Hicret yılını tebrik ederek İslam ve insanlık alemine hayırlar getirmesini diledi. Muharrem ayının Hicri takvimin başlangıç ayı olduğunu belirten Müftü Koçak, “Sevgili Peygamberimiz Ramazan ayından sonra en çok orucu Muharrem ayında tutardı. Bu vesile ile Muharrem ayı bizim kültürümüzde de hem Hicri takvimin başlangıç ayı olarak hem de mübarek bir ay olarak varlığını ve özelliğini devam ettirmektedir. Muharrem ayı böylesine hürmete layık bir ay olmakla beraber İslam tarihinde hiçbir Müslüman’ın istemediği, arzu etmediği bir şekilde acı olaylara da sahne olmuştur. 10 Ekim 680 miladi tarihinde Kerbela olayı Muharrem ayında gerçekleşmiştir. Bütün Müslümanların yüreğinde derin bir acı olmak üzere sevgili peygamberimizin torunları Hz. Hüseyin efendimiz ve efradının şehit edildiği bir ay olmakla beraber aynı zamanda Müslümanların yaşantısında hüznün, elemin, acının da barındığı bir ay olarak bilinmektedir. Ancak tarih içerisinde meydana gelen bu olaylar Müslümanların ayrışmasına değil daha çok bir birine birleşmesine vesile olmalıdır. Biz Kerbela'nın hüznünü kardeşlik duygularımızın gelişmesine vesile olarak bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde Müslümanların bir olması, iri olması, diri olması bakımında da önemli bir günüdür” dedi.

Reklam
Reklam

Müftü Koçak, kutsal topraklara giderek ibadet eden hacıların memleketlerine dönmeye başladığını, Tokatlı Hacıların şu anda Medine’de olduğunu ayın 17’si itibariyle dönüş yolculuğunda olacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz