Muhasebecilerden Sgk'ya Raporlu Çözüm

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu, sorunların ve çözüm önerilerinin yer...

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu, sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporun TÜRMOB tarafından SGK Başkanı Fatih Acar'a sunulduğunu açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli, İl Müdür Yardımcısı İlhan Küçük ile birlikte, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu'yu makamında ziyaret etti. BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, makamına gerçekleşen ziyaretten memnun kaldığını ifade etti. Ziyarette konuşan BSMMMO Başkanı Topcu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nce ülke genelindeki SMMM ve YMM Oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşen başkanlar kurulu toplantısında, SGK Başkanı Fatih Acar'a sunulmak üzere hazırlanan SGK ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı rapordan bahsetti.

Reklam
Reklam

Topcu, toplantıda SGK Başkanı Fatih Acar'a sundukları raporun bir örneğini de SGK Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli'ye takdim etti. Topcu, "Geçici iş göremezlik ödeneğinin alınabilmesi için işveren tarafından rapor bilgi girişinin yapılmaması, eksik gün belgelerinin kuruma verilmesi uygulamasının tüm işyerleri için kaldırılması, Türkiye İş Kurumu'na verilen işgücü çizelgesinin aylık prim hizmet belgesiyle birleştirilmesi, iş kazası bildirimlerinin sadece SGK'ya yapılması gibi konularda düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ve taleplerimizi raporumuzla birlikte ilettik" dedi.

SGK Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli ise meslek mensuplarının görüş ve önerilerine kurum olarak çok önem verdiklerini dile getirirken, raporda yer alan sorun ve çözüm önerilerini inceleyeceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: