Mühendis katillerine müebbet

BURSA (İHA) - Bursa'da, 3 genç mühendisin bıçaklanarak öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanan karı-koca, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

5 yıl önce Gümüşçeken Caddesi ile Eski Yalova Yolu'nda bıçaklanarak öldürülen mühendisler Efkan Açıcı, Lütfullah Erdin ve Bülent Kepçeli'nin katil zanlısı oldukları iddia edilen karı-koca Adem G (Adem Güney-31) ile cezaevinde evlendiği sevgilisi Figen G.(Figen Güney-23), Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son defa yargılandı. Kararını açıklayan mahkeme, 3 mühendisi öldürdükleri gerekçesiyle, Figen G. ile eşi Adem G'yi, 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 1.5 yıl geceli gündüzlü hücre hapsi cezasına çarptırdı. Sanıklar hakkındaki 3'er ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası TCK'nın 73'üncü maddesine göre 1 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına indirildi.

Reklam
Reklam

Bu arada geçen yıl oğlunu nüfusa kayıt ettirirken Adıyaman'da yakalanan davanın gıyabi tutuklu sanığı Şahin K'nın dosyası, Adem ve Figen G'nin davasından ayrılmıştı.