Mühendis Ve Teknik Elemanlar Iftarda Buluştu

Samsun’da görev yapan mühendis ve teknik elemanlar, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen...

Samsun’da görev yapan mühendis ve teknik elemanlar, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen iftarda buluştu. İftar programında konuşan milletvekilleri, sanayisi gelişen Türkiye için mühendis ve teknik elemanların önemine dikkat çekti.

Samsun Büyük Otel’de düzenlenen iftara, vakıf üyeleri ve gönüllüleri yanı sıra siyaset ve eğitim camiasından çok sayıda davetli katıldı. İftardan sonra misafirlere selamlama konuşması yapan Samsun Şube Başkanı Dursun Aksoy, 22 yıllık geçmişe sahip olan vakıflarının Türkiye’nin ihtiyacı olan bilgi birikiminin paylaşımında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Aksoy, “Düzenlediğimiz seminer, açtığımız kurslar, yurt içi ve yurt dışı gezilerle üyelerimizin bilgi birikimini artırmaya çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır da gelişen Türkiye için teknik elemanların önemine dikkat çekti. “Neden kendi uçağımızı, arabamızı yapamayalım. Neden bizim kendimize ait bir markamız yok?” diye soran Bakır, TÜTEV gibi sivil toplum kuruluşlarının, kendi sahalarında verdikleri eğitimlerle bu açığın kapatılmasına katkı sunacağına dikkat çekti.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ise teknik elemanların değerinin her geçen gün arttığının altını çizdi. Şimşek, “Sivil toplum örgütleri hem kendi alanlarında hem de diğer konularda gösterdikleri birliktelikle Türkiye’nin gelişmesine katkı sunuyor.” diye konuştu. AK Parti Samsun eski Milletvekili Binnur Şahinoğlu da kendisinin meslekte 40 yılını kutlayan bir mühendis olduğunu ve TÜTEV gönüllüsü olduğunun altını çizdi. Canik Başarı Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı eski Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir de gelişen Türkiye’de başta mühendisler olmak üzere, teknik elemanların emeğinin göz ardı edilemeyeceğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ise TÜTEV'in, hazırladığı AB projelerinde büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, “Bir yılda 4 AB projesi hazırlayan ve üniversitemiz ile yaptığı işbirliği ile personelini geliştiren bir özelliğe sahip olan TÜTEV ile ortak çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Yoğun katılımın yaşandığı iftar programı, konuşmaların ardından sona erdi. İftar programına OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve öğretim üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: