Mühendislerden Afet Yasası uyarısı

Artyol Mühendislik, Afet Yasası ile ilgili uyarılarda bulundu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Sinan Türkkan, yasanın...

Artyol Mühendislik, Afet Yasası ile ilgili uyarılarda bulundu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Sinan Türkkan, yasanın bir an evvel hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirtirken, bu yüzden evsiz kalacaklara çare bulunması gerektiğini söyledi. Türkkan, “Binası çürük çıkan vatandaşa 3 ay süre verilecek; ona ’ya evini güçlendir, ya da yık yeniden yap’ denecek. Bu durumdan 1 milyon kişi etkilenecek.” dedi.

Gölcük ve Van depremleriyle ilgili araştırmaları bulunan Artyol Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’na dair açıklamalar yaptı. Tasarının önemli oldğunu ancak vatandaşları mağdur edebilecek boşluklar barındırdığını anlatan Türkan, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Bu çalışmada binası çürük çıkan vatandaşa 3 ay süre verilecek; ona ’ya evini güçlendir, ya da yık yeniden yap’ denecek. Bu kolay bir durum değil. En basit hesapla, yıkılma tehlikesi taşıyan, yani çürük kabul edilen İstanbul’un 3 riskli bölgesinde (Zeytinburnu, Bakırköy ve Bahçelievler) 110 bin bina olduğu kabul edilirse ve her binada ortalama 10 kişinin kaldığı göz önünde bulundurulursa bu 1 milyon insan demektir. Bu kadar insan ya evsiz kalacak, ya da evini taşıyacak. Veyahut yeni bir ev bulacak. Bunlar çok ciddi rakamlar. Adeta 12 senedir hiçbir şey yapılmamasının cezasını vatandaşlar çekecek. Sanırım bu ay bu yasa parlamentoya gelecek ve 2012’ye damgasını vuracak. Söz konusu yasa tabii ki sadece İstanbul’u değil, tüm Türkiye’yi kapsamaktadır. Ancak en büyük yapı stokunun İstanbul’da olması nedeni ile İstanbul dikkati çekiyor. Şehirde yaklaşık 2,5 milyon yapı var, minimum 500 bin bina risk altında denilebilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz