Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde Diploma Töreni

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin 2012-13 mezuniyet töreni Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri...

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin 2012-13 mezuniyet töreni Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri Reyhan Büşra Arık ve Burak Güzel’in sunumunu yaptıkları tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, 12 ayrı bölüm ve 6 bini aşkın öğrencisi olan Mimarlık Mühendislik Fakültesinden bu yıl 498 öğrencinin mezun olacağını belirtti. Prof. Dr. Kibar, öğrencilere ve konuklara hitaben yaptığı konuşmasında “Mühendislik ve mimarlık uygulamaları insanlığın en eski uygulamalarıdır. Siz değerli mezunlarımız, üniversite hayatınız boyunca, bu kadar eski ve insan hayatını kolaylaştıran, çözümler sunan böylesi önemli bir alana ilişkin bilgilerle donatıldınız. Üniversiteler kadar siz mezunlarımızın da sosyal sorumluluğu vardır. Siz mühendis ve mimarlarımızın toplumsal ve küresel sorunlara çözüm getiren yaklaşımlar sergilemek durumundasınız.” dedi.

Reklam
Reklam

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ise mezunlara “Bizi unutmayın, bizim size kapımız her zaman açık.” diye seslendi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Mühendislik Mimarlık Fakültesi dönem birincisi Jeoloji Mühendisliği bölümü mezunu Tuğçe Şimşek “Çukurova Üniversitesi’nde okumaktan duyduğum, büyük gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bize koşulsuz yol gösteren, bilgisini, emeğini, zamanını esirgemeyen, saygıdeğer hocalarımıza, anne ve babalarımıza, arkadaşlarım adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi mezunlarından fakülteyi dereceyle bitirenler diplomalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın elinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: