Muhittin Boşat, iddialara cevap verdi

İSTANBUL (İHA) - Merkez Hakem Kurulu (MHK) Hakem Atama Alt Komisyonu Başkanı Muhittin Boşat, basında yer alan ve kendisini hedef alan suçlamalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Muhittin Boşat, Futbol Federasyonu'nda yaptığı açıklamada, kendisi hakkında çıkan iddialara açıklık getirdi. Gazetelerde yer alan iddiaları üzüntüyle okuduğunu belirten Boşat, "Bazı gazetelerde yer alan ve eski Süper Lig hakemi Mutlu Çelik tarafından benim söylediğim iddia edilen 'Gün gelir, Beşiktaş'la hesaplaşırız' yolundaki haberi üzüntüyle okudum. Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum; Mutlu Çelik'le aramızda ya da söylediği gibi üçüncü bir şahsın yanında böyle bir konuşma kesinlikle olmamıştır. Ben görevini, sorumluluklarını, ne zaman, nerede nasıl konuşulması gerektiğini iyi bilen ve futbol camiasında kişiliği, tutarlılığıyla belli bir noktada duran bir kişiyim. Mutlu Çelik'in futbola bakışıyla benim futbola bakışım arasında derin uçurumlar olduğunu düşünüyorum. Aynı tarzın, aynı frekansın insanları olmadığımızı kamuoyu da iyi biliyor. Hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta güçlük çektiğim bu iğrenç senaryoda benim rolümün olması zaten düşünülemez. MHK'yı ve Muhittin Boşat'ı yıpratıp, kaos ortamı oluşturmaya yönelik bu açıklamayı bir hayal ürününden de öte, bir paranoyanın yansıtılması gibi algılıyorum. MHK Başkanı Sabri Çelik tanık gösteriliyor. Buyursunlar, ona da sorsunlar. Mutlu Çelik ile hakemliğimiz döneminde koşulların gerektirdiği sınırlı bir görev arkadaşlığı dışında hiçbir yakınlığımız olmadı. Ben MHK'da görev aldıktan sonra birkaç kez kendisine niye maç verilmediğini sormak için aradı. Sabri Çelik, ben ve Mutlu Çelik baş başa hiçbir ortamda görüşme de yapmadık. Tamamen gerçek dışı, tamamen artniyetli olduğuna inandığım bu açıklamanın sonrasında kendisini dava edeceğim ve bağımsız yargı önünde bu karalamaların hesabını vermesini isteyeceğim" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Kulübü ile arasında hiçbir problemin olmadığını kaydeden Muhittin Boşat, şunları söyledi:

"Geçmişte, eski başkan Serdar Bilgili'nin kişiliğime dönük hakaret içeren beyanları nedeniyle mahkemeye başvurmuştum. Bu dava çoktan sonuçlandı ve Serdar Bilgili tazminat ödemeye mahkum edildi. Şu an devam eden bir davam yok. Bazı çevrelerin iddia ettiği gibi hakem atamalarını da ben yapmıyorum. Süper Lig ve 2A'daki tüm hakem atamaları MHK'nın 9 kişiden oluşan kurulu tarafından yapılır. Benim bu kuruldaki söz hakkımda sadece 9'da 1'dir. Kaldı ki benim Beşiktaş Kulübü ile bir husumetim olduğunu iddia etmek ve Beşiktaş Kulübüyle bir hesaplaşma içerisinde bulunacağımı düşünmek, bana ve kişiliğime yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Beşiktaş'a tüm kulüplerle aynı mesafede duruyorum ve bu tür spekülasyonları tamamen artniyetli buluyorum".