Muhsin Yazıcıoğlu'nun Helikopter Kazasının Ardından

Büyük Birlik Partisi (BBP) Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun kanı...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun kanı üzerinden siyaset yapmadıklarını belirterek, sadece gerçeklerin açığa çıkmasını istediklerini söyledi.

Bazı çevrelerin genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun kanı üzerinden siyaset yaptıklarını ima ettiklerini kaydeden Yasin Öztemel, bu tür düşüncelerin akla ve mantığa sığmayacak kadar boş olduğunu dile getirdi. Öztemel, “Şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, 40 yıllık mücadelesi boyunca başı dik ve onurlu bir duruş sergileyerek, siyasi tarihimizin ender liderlerinden biri olmuştur. Kendisini milletine hizmet etmeye adamıştır. Hal böyleyken bizim merhum Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmayı düşünmek bile aklımızın ucundan geçmez. Bizim önceliğimiz bu olayı bütün detaylarıyla netleştirmektir. Buna hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Çünkü söz konusu insan, partimizin kurucusu ve onursal genel başkanıdır. Sadece bizim değil, bütün kamuoyunda Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili derin suikast şüpheleri var. Ama her ne hikmetse, bazı kesimler bu olayı yokmuş gibi kabul edip, üzerini örtmek istiyor. Ama unuttukları bir gerçek var. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim üzüldüğümüz husus, sanki normal bir kaza olmuş gibi vatandaşa bu olayın aksedilmesidir. Bunu manidar buluyoruz. Olayın acısı ilk günkü gibi tazedir, yazılı ve görsel basında zaman zaman olay hakkında birtakım kuşkulara hala yer verilmesi ve sürekli yapılan aksaklıkların gündemi meşgul etmesi kamuoyu tarafından bilinmektedir. Artık hükümete ve TBMM'ye düşen, bu olayın üzerine korkusuzca ve kararlılıkla gitmek görevidir. Aksi bir durum, kamuoyu vicdanında tarifi imkansız acılara yol açar” dedi.

Reklam
Reklam

Hukuk içerisinde kalarak, bu haklı mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini belirten Öztemel, hiçbir kurumu zan altında bırakma gibi bir düşüncelerinin de olmadığını söyledi. Öztemel, “Ama bir kasıt veya bir ihmal söz konusu ise, işin ucu kime dayanırsa dayansın, sonuna kadar gideceğimizi ve bedeli neyse ona da katlanacağımızın bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: