Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 4. Yılı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin, "Bizler hem onların hukukunu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin, "Bizler hem onların hukukunu sonuna kadar takip edeceğiz hem de inandıkları bu davayı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş'ta 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş'in Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Destici ve beraberindekiler, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua etti.

Reklam
Reklam

Destici, yaptığı konuşmada, "Kardeşlerimiz şehit olmuşlardır. İster bir suikasta kurban gitmiş olsunlar, ister bir sabotaj, isterse bu hadise bir kaza olsun, şehit olmuşlardır. Çünkü Allah yolunda mücadele edenler o esnada ölümle karşı karşıya geldiklerinde, Allah'ın emriyle şehittirler. Bizler şahitlik ederiz ki başta rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere bu kardeşlerimiz Allah yolunda mücadele ediyorlardı. Kahramanmaraş'a da bu inandıkları davayı anlatmak için gitmişlerdir" diye konuştu.

Destici, "Bizler hem onların hukukunu sonuna kadar takip edeceğiz hem de inandıkları bu davayı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu arada, Çetinkaya'nın 6 yaşındaki kızı Şevval Çetinkaya, "Baba seni çok özledim. Senin için ihlas suresini okuyacağım" yazılı notu, babasının mezar taşına yapıştırdı.

Kabir ziyaretinde Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem ve babası Faruk Üstündağ, Yüksel Yancı'nın eşi Pakize Yancı ve çocukları, Murat Çetinkaya'nın eşi Kübra Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve partililer hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: