Muhtar Cinayetinde Iki Sanığa Beraat

Kastamonu'da 6 yıl önce evine giderken sokakta uğradığı silahlı saldırıda öldürülen muhtar Hilmi Reçberoğlu cinayetinde yargılanan iki sanık beraat etti.

Kastamonu'da 6 yıl önce evine giderken sokakta uğradığı silahlı saldırıda öldürülen muhtar Hilmi Reçberoğlu cinayetinde yargılanan iki sanık beraat etti.

Sarıkaya mevkisinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Çatalçam Köyü eski muhtarı ve lokanta işletmecisi Hilmi Reçberoğlu cinayetiyle ilgili davanın görülmesine, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada davacı tarafın avukatları, soruşturmanın genişletilmesi ve zanlıların ceza almaları yönünde talepte bulundu.

Davacı ve davalı tarafların avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, Yargıtay'ın kararına uyarak, muhtar Hilmi Reçberoğlu'nu öldürmekten yargılanan sanık Hakkı Kuşoğlu ve Mehmet Semerci hakkında beraat kararı verdi.

Reklam
Reklam

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, davayla ilgili Hakkı Kuşoğlu ve Mehmet Semerci hakkında yerel mahkeme tarafından verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını esastan bozmuş ve her iki hükümlünün de tahliyesine karar vermişti.

Bunun üzerine Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden başlayan yargılamanın ikinci duruşmasında Yargıtay'ın kararına uydu. Tutuksuz yargılanan iki sanık, beraat etti.

Muhabir: Özkan Beyer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: