Muhtar Gürbüzol, Mütevelli Heyeti’ne seçildi

Mersin'in Akdeniz Mahallesi Muhtarı Mahir Gürbüzol, yapılan açık oylamada oybirliği ile Mütevelli Heyeti’ne seçildi.

Mezitli Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, 2012 yılında Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’nde görev alacak sivil toplum kuruluşları (STK), mahalle ve köy muhtarları temsilcilerinin belirlenmesi için seçimler yapıldı.

AKSEN AK, 2012 YILINDA DA SYDV MÜTEVELLİ HEYETİ’NDE.

İlk olarak saat 09:30’da, Mezitli Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Mezitli SYDV Mütevelli Heyeti’nde gelecek yıl görev alacak STK temsilcisini belirlemek üzere seçim yapıldı.

Mezitli’de Vakfın amaçlarına paralel faaliyet gösteren 11 dernek temsilcisi toplantıya çağrılmıştı. Bunlardan 7 derneğin temsilcisi toplantıya iştirak etti.

Reklam
Reklam

Toplantıya Mezitli Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Sibel Çetin, Kuyuluk Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Aksen Ak, Kuyuluk Eğitim, Kültür ve Öğrencilere Yardım Derneği Başkanı Ali Sapıtmaz, Davultepe Kurs ve Okul Öğrencilerini Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Ham, Havva Ana Kurs ve Okul Öğrencilerini Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İdris USTA, Bozön Köyü Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkan Mehmet Dal, Fındıkpınarı Eğitim ve Öğretime Yardım Derneği Başkanı Ali Sapıtmaz katıldı.

2012’de Mezitli SYDV’nda görev yapacak STK temsilciliği için tek aday önerildi: Aksen Ak. Yapılan açık oylama sonunda da Aksen Ak oybirliği ile Mütevelli Heyet’teki göreve yeniden seçildi. Aksen Ak, Vakfın kuruluşundan beri görev yapan STK temsilcisi olma rekorunu da kırmış oldu.

MAHALLE MUHTARLARINDAN MÜTEVELLİ HEYET’E MAHİR GÜRBÜZOL SEÇİLDİ.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, mahalle muhtarları temsilcisini belirlemeye geçmeden evvel mahalle muhtarlarına SYDV'nın bütçesi, ödenekleri, projeleri, çalışmaları, yaptığı yardımlar ve Mütevelli Heyet kararlarının oluşumu hakkında kısa da olsa bir bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Saat 10:00’da, Mezitli SYDV’nda 2012 yılında görev alacak mahalle muhtarları temsilcisi seçimi yapıldı.

30 mahalle muhtarından 20 muhtarın toplantıya katıldığı gözlendi.

Toplantıya Seymenli Mah. Muhtarı Hakan ŞAHİN, Tece Mah. Muhtarı Yurdacan Bahçe, Deniz Mah. Muhtarı Ali Bilgiç, Hürriyet Mah. Muhtarı Sıtkı TAN, İstiklal Mah. Muhtarı Ali Açıkel, Davultepe Mahalle Muhtarı Ali Ördek, Eski Mah. Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, Atatürk Mah. Muhtarı Salih Suat Yetişkul, Akdeniz Mah. Muhtarı Mahir Gürbüzol, Viranşehir Mah. Muhtarı Sinan Örüng, Merkez Mah. Muhtarı Mustafa Dinç, Fatih Mahallesi Muhtarı Bekir Özcan, Menderes Mahalle Muhtarı Lütfi Şahin, Fındıkpınarı Merkez Mah. Muhtarı Hüseyin Tanrıverdi, Fındıkpınarı Beşkoz Mah. Muhtarı Emin Ustalar, Fındıkpınarı Güzle Mah. Muhtarı Şuayip Aytekin, Fındıkpınarı Fetilli Mah. Muhtarı Osman Köse, Çankaya Mahallesi Muhtarı Ahmet Güder, Çamlıca Mahalle Muhtarı Abdurrahman Maruk, Merkez Mahalle Muhtarı Salih YAĞCI katıldı.

Vakıf Mütevelli Heyeti’ne mahalle muhtarlarının tek adayı olarak önerilen Akdeniz Mahallesi Muhtarı Mahir Gürbüzol, yapılan açık oylamada oybirliği ile Mütevelli Heyeti’ne seçildi.

Reklam
Reklam

KÖY MUHTARLARI OYBİRLİĞİ İLE ÇEVLİK KÖYÜ MUHTARI ALİ UĞUZ’U SEÇTİ.

STK ve mahalle muhtarlarının temsilcisini belirlemeden sonra saat 10.30’da ise SYDV Mütevelli Heyeti’nde 2012 yılında görev alacak köy muhtarları temsilcisini seçmek üzere köy muhtarları toplandı.

15 köy muhtarından 11’i seçim toplantısına katıldı.

Toplantıya Çevlik Köyü Muhtarı Ali Uğuz, Zeybekler Köyü Muhtarı Erol Deynekli, Demirışık Köyü Muhtarı Nurselin Can, Doğançay Köyü Muhtarı Cumali Tarhan, Sarılar Köyü Muhtarı Halil Gün, Cemilli Köyü Muhtarı Halil Bağcı, Tol Köyü Muhtarı Arif Şişek, Akarca Köyü Muhtarı Mehmet Bayram, Bozön Köyü Muhtarı Enver Boz, Doğlu Köyü Muhtarı Muhittin Çoban ve Kuzucubelen Köyü Muhtarı İbrahim Kaya katıldı.

Mütevelli Heyeti’nde görev almak için sadece Çevlik Köyü Muhtarı Ali Uğuz aday gösterildi. Yapılan açık oylama neticesinde oybirliği ile Ali Uğuz’un 2012 yılında Mezitli SYDV Mütevelli Heyeti’nde köy muhtarları temsilcisi olarak görev alması kararlaştırıldı.

Bu sonuçlarla SYD Vakfı Mütevelli Heyeti’nde 2012 yılında STK temsilcisi Aksen Ak, mahalle muhtarları temsilcisi Akdeniz Mahallesi Muhtarı Mahir Gürbüzol ve köy muhtarları temsilcisi Çevlik Köyü Muhtarı Ali Uğuz bir yıl süreyle görev yapacaklar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz