"Muhtarlar Akademisi" Kuruluyor

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, 53 bin muhtarı kapsayacak, 'Muhtarlar Akademisi"nin kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, 53 bin muhtarı kapsayacak, 'Muhtarlar Akademisi"nin kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Özünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Muhtarlar Akademisi" adı altında yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Daha bilinçli ve kültürlü bir muhtar kitlesi oluşturmak istediklerini ifade eden Özünal, "Muhtarlar akademisini kurduğumuz zaman, muhtarlarımız meselelere kanunlar açısından yasal boyutta daha ciddi, daha bilinçli bir şekilde yaklaşacak. Dolayısıyla vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olunması, doğru bilgilendirilmesi konusunda muhtarlarımız öncülük edecek. Halkımız muhtarın kapısını çaldığında bilinçli, bilgi dağarcığı dolu, ciddi manada güven veren kültürlü muhtarla karşılaşacak" dedi.

Reklam
Reklam

Özünal, ön hazırlık çalışmaları süren projenin hizmet açısından faydalı olacağına inandıklarını dile getirerek, Muhtarlar Akademisi denilince, muhtarlar gidecek bir yerde aylarca okuyacak olarak anımsanmasın. Muhtarlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olsun istiyoruz. Seminerlerle, eğitimlerle muhtarların evraklar üzerinde, yasal konular üzerinde, herhangi bir yere başvuru konusunda ve hatta kılık, kıyafet ve diksiyonda dahil olmak üzere tüm konularda çok iyi bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Çağdaş, kültürlü, bilgi sahibi, teknolojiden haberdar bir muhtar hedefliyoruz" diye konuştu.

Projenin geniş kapsamlı bir çalışma olduğunun altını çizen Özünal, 53 bin muhtarında hazırlığı süren bu projeden faydalanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Muhabir: Derviş Çömez/Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: