Muhtarlar Derneği’nden Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Ziyaret

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, bazı mahalle ve köy muhtarlarıyla birlikte Belediye Başkanı Ahmet...

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, bazı mahalle ve köy muhtarlarıyla birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Dernek seçimlerinin ardından yönetim kuruluyla birlikte ziyaretlerde bulunduklarını belirten Mustafa Eren, Malatya’nın büyükşehir olacağını, Malatya Belediyesi'nin sorumluluklarının bundan sonra artacağını söyledi.

"Malatya’nın büyükşehir olması bizleri mutlu ediyor. Malatya’nın her yerinde sürdürülen çalışmalardan vatandaşlar dahil olmak üzere bizler de gayet memnunuz" diyen Eren, "Kuzey ve güney kuşak yollarının bitmesiyle trafik daha çok rahatlayacak. Malatya Merkez büyükşehir ve iki ilçe fikri, Malatya’nın büyümesine katkı sağlayacaktır. Yapılan çalışmalardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, muhtarlarla zaman zaman bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, şehrin sorununu doğru tespit edip, öncelik sırasına göre planlamalar yaptıklarını söyledi. Çakır, "Şehrimizi daha modern bir kent yapabilmek için çalışıyoruz. Bütün problemleri bir anda çözmemiz mümkün değil. Sorunları öncelik sırasına göre çözmeye gayret ediyoruz. Bugün şehrimizin her tarafında çalışmalar var. Alt yapı, yeni açılan yollar, kültürel amaçlı faaliyetler, semt konakları, çok amaçlı belediye sosyal tesisleri, Beydağı’nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, kuzey kuşak yolu çalışmaları, bunun gibi üzerine ekleyebileceğimiz birçok çalışma var" diye konuştu.

Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük önem verdiğimiz şehir değişim dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Akpınar bölgesi şu an bitme aşamasına geldi. Çevre yolu düzenleme çalışmalarının yanı sıra, maliye bitişiğine trafiği rahatlatacak otopark yapıyoruz. Battalgazi kavşağından Beylerderesi viyadüğüne kadar olan bölümde çevre yolu düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Eskimiş alt yapı çalışmalarını yeniliyoruz. Ağaç sanayiinin bütün içme suyu şebekesini yeniledik. Yağmur drenaj kanallarını yapmaya devam ediyoruz. Karakavak bölgesinde yani Fahri Kayıhan’da 3 cadde açtık."

Reklam
Reklam

Bu bölgede önceleri tek bir inşaat yoktu, ama şu anda binlerce konut yapılıyor diyen Çakır, "Bu yıl içerisinde sanat sokağı ve sanat galerisi projelerine başlayacağız. Nikah sarayı projesini ihaleye çıkaracağız. Kernek Meydanı düzenleme çalışmalarını yapacağız. Bu çalışmaların bitmesiyle Malatya’nın çehresi daha da güzelleşecek" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: