Muhtarlar köylerinin ihtiyacını belirleyerek proje hazırlayacak

Osmaniye Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı İl Özel İdare toplantı salonunda Vali Yardımcısı...

Osmaniye Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı İl Özel İdare toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç başkanlığında yapıldı.
Merkez Köy Muhtarlarının katıldığı toplantıda, 2010 yılında Köylere yapılan köy konakları, köy yolları, içme suyu hizmetleri, Birlik üyesi köylere yapılan yardımlar, eğitim ve kültür faaliyetleri konusunda bilgiler verildi.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, “SODES projesi ile Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde sosyal içerme projeleri, istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projeleri hazırlanması için 10 milyon TL.’lik pay ayrıldı. Bu proje için ayrılan 10 milyon TL’lik paydan Osmaniye’mizin fazla faydalanabilmesi için muhtarlarımızın köylerinin ihtiyaçlarını belirleyerek, zaman geçirmeden projelerini bildirmelerini bekliyoruz.” dedi.
Tunç, SODES kapsamında desteklenecek olan projelerin, sosyal içerme projeleri, istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projeleri gibi 3 grupta toplandığını da ifade ederek, “Sosyal içerme projeleri; yoksulluğun azaltılması, topluma entegre olmakta zorluk çeken yoksullar, yeni göç etmişler, kentlerin kenar mahallelerinde yaşayanlar, kadınlar, çocuklar ve gençler gibi kesimlerin yaşam standartlarının yükseltilmesini hedeflerken, istihdam projeleri; mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesini ve ildeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini amaçlıyor. Kültür, sanat ve spor projeleri ise toplumun ihtiyaç duyduğu kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri içeriyor. Projeler ilimiz için çok önemli bir fırsattır. Muhtarlarımız, köylerinin ihtiyaçlarını belirlemelidir. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanacak olan proje fikirlerini bekliyoruz. Osmaniye Valiliği olarak projenin yazımı konusunda muhtarlara yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz