Muhtarlara "hakla İlşkiler" Eğitimi

Kütahya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünce hazırlanan “Muhataralarımıza, muhtarlar ile birlikte halkla ilişkileri anlatıyoruz” projesi...

Kütahya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünce hazırlanan “Muhataralarımıza, muhtarlar ile birlikte halkla ilişkileri anlatıyoruz” projesi kapsamındaki eğitim programında Emet, Hisarcık ilçeleri köy ve mahalle muhtarları bir araya geldi.

Emet Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında Emet ilçesinde bulunan 54 köy ve mahalle muhtarı ile Hisarcık ilçesinse bulunan 37 köy muhtarına halk, vatandaş ve halkla ilişkiler konularında bilgiler verildi.

Toplantıya DPÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cantürk Caner, İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Bozkurt, İl mahalli idareler şefi Tamer Yiğit, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Hüsnü KABAR ve çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Yrd. Doç. Dr. Cantürk Caner, muhtarlar tarafından uygulanacak olan halkla ilişkilerin, uzun sürede getiri sağlayan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Çalışmanın amacının muhtarlık kurumuna kimlik kazandırmak olduğunu bildiren Yrd. Doç. Dr. Caner, "Muhtarlık kurumuna destek vermek ve güvenilirlik, çalışmalarında başarı getiriyor demektir. Muhtarlar halkın istek ve arzularını makul ölçülerde karşılamalılar. Onlardan aldıklarını uygun bir şekilde bir üst makama iletmeliler. Böyle olursa halk ile devlet arasındaki bağ ve iletişim sağlanmış olur. Çalışmaların bir amacı da, kuruma uzun vadede olumlu bir kimlik kazandırmaktır" dedi.

Proje kapsamında Kütahya'da 513 köy muhtarı ile 310 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 823 muhtar eğitim aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: