Muhtarlardan Oturma Eylemine Destek

Van'da BDP'li belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası başlatılan oturma eylemine bazı muhtarlar da destek...

Van'da BDP'li belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası başlatılan oturma eylemine bazı muhtarlar da destek verdi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 6 BDP'li belediye başkanı ve bazı ilçe başkanlarının gözaltına alınmasının ardından başlayan oturma eylemi devam ediyor. Bir basın toplantısı düzenleyen mahalle muhtarları, belediye binası önünde kadar yürüyerek yapılan oturma eylemine destek vereceklerini söylediler. Van Mahalle Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Turgut Külay, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, gözaltıları kaygı ile izlediklerini belirtti. Külay, “Bu günlerde Türkiye’de barış kardeşlik ve Kürt sorunu çözümü konusunda ülkede bir araya gelinip çözüm üretmeye çalışırken, ne yazık ki ne zaman çözüm için söz edilirken, birileri bozmaya çalışıyor. İlimizde belediye başkanları gözaltına alınmasını bizler kaygıyla izliyoruz. Yeni bir felaketin çıkmış Van’ın bir çok sorunu varken, çözülmesi konusunda bu tutuklamaların ilimize ve halkımıza zarardan bir şey kazandırmaz. Bizler Van merkez mahalleleri muhtarları olarak bu gidişata baktığımızda depremden yeni çıkmış ilimizin çözümünden çok çözümsüze yol alacağı sinyalini vermekte, bu nedenle belediye başkanlarının serbest bırakmalarını istiyoruz. Van altyapı ve üstyapının tamamlanması için öncelikle ilimizde barışa, huzura ve kardeşliğe yönelik adımlar atılmalı ve bunun devamında ise ülke genelinde kalıcı bir barışa vesile olacağı düşünüyoruz. Biz 34 mahalle muhtarı destek amacıyla belediye önüne yürüyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Külay, “Kentte içme suyunun kesilmesi su patlaklarına bağlı olduğunu belirtti. Temizlik ise mutlaka yapılmalıdır. Ama netice itibariyle temizlik işlerine bağlı personeller haklı olarak taleplerini o şekil dile getiriyorlar” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: