Muhtarlarla Malatya Tarım Fuarı İstişare Toplantısı Yapıldı

11-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Malatya 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık...

11-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Malatya 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın nedeniyle muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen muhtarlarla istişare toplantısında konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Fuarlar düzenlemekteki temel amacımız Malatya’nın tanıtılması, Malatya’da sektörel anlamda canlılığın meydana getirilmesi, dolayısıyla bir ekonomik hareketliliğin sağlanmasıdır. Ancak düzenlediğimiz fuarlarla Malatya’ya fuar kültürünü oturttuk” dedi.

Reklam
Reklam

Çakır, fuarla teknolojiyi tarımla buluşturmak başta hedefleri olduğunu kaydederek, "Fuar bünyesinde ayrıca yarışmalar gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Bu da fuarımıza ayrı bir güzellik katacak. Tarım Fuarımızın hemen akabinde 30 Nisan ile 5 Mayıs tarihlerinde de Malatya Anadolu Kitap Fuarımız var. Yine Yapı Dekorasyon Fuar’ımızı 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapacağız. 24 - 26 Mayıs tarihleri arasında İstihdam Fuarı’nı yapacağız. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kayısı Festivalimizi de 3-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz”diye konuştu.

Çakır, belediye olarak şehrin cadde ve sokaklarında değişim ve dönüşüm çalışmalarının yanı sıra bakırcılar çarşısında yaptıkları düzenleme yaptıklarını, Şire Pazarı'nda da düzenleme yapacaklarını bildirdi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da fuar için bölgede 30 ilin ziyaret edilerek tarım il müdürlükleri, ziraat oda başkanlıkları ve özellikle illerde bulunan büyük firmalar fuara davet edildiğini, fuarda hala boş yer bulunduğunu ve katılımcıları beklediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

“İl içinde 60, il dışında 22 firma olmak üzere toplamda 82 katılımcı firma fuarımızda yer alacak” diyen Nalçacı, vatandaşların fuar alanına getirilmesi, nakledilmesi ve gezilmesi noktasında çalışmalara devam edildiğini kaydetti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı ve Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Bayram Polatbaş birer konuşma yaparak, fuarların Malatya’ya sağladığı avantajları dile getirdiler. Muhtar Bayram Polatbaş, projelerini tamamlaması için belediye başkanlarına en az iki dönem fırsat imkanı verilmesini isterken, Mustafa Eren de belediyeden büyük park talep etti. Eren, öğrencilerin Belediye otobüsleri ile okula giderken tıka basa gittiklerini bu nedenle belediye otobüs sayısının arttırılmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz