"muhtelif Gayeli Ortaokulu" Olarak Kurulan Atatürk Çok Programlı Lisesi 60. Yılını Kutladı

Balıkesir'in Balya ilçesinde, Balya Atatürk Çok Programlı Lisesi 60. yaşını kutladı. Okulun ilk öğrencileri 60...

Balıkesir'in Balya ilçesinde, Balya Atatürk Çok Programlı Lisesi 60. yaşını kutladı. Okulun ilk öğrencileri 60 yıl sonra aynı okulda bir araya gelip fotoğraf çekildi.

Balya'da 1953-1954 eğitim-öğretim yılında o günkü adıyla Balya Muhtelif Gayeli Ortaokulu olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Balıkesir’in Balya ilçesinin tek ortaöğretim kurumu olan Atatürk Çok Programlı Lisesi; kuruluşunun 60. yılında ilk öğrencilerini ağırladı. Balya Kaymakamı Bekir Abacı, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz ve kurum amirlerinin de katıldığı “Vefa Buluşması” adı verilen programa okulun ilk öğrencilerinden hayatta olanların büyük bir bölümü katıldı. Ayrıca okulun hayatta olan ilk öğretmenlerinden Necla Demir'in de katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.

Reklam
Reklam

60 YILLIK OKULUN 70 YILLIK ÖĞRENCİLERİ

Adana, İzmir, Bursa, İstanbul ve civar ilçe ve köylerden gelen okulun ilk öğrencileri birbirleriyle özlem giderirken eski günlere yeniden döndüler. O döneme ait fotoğrafların derlendiği sinevizyon gösterisini izleyen ilk öğrenciler ayrıca o günlerdeki sınıflarını ziyaret ederek yeniden öğrenci sıralarına oturarak nostalji yaşadılar. Öğretmenleri Necla Demir'den bir defa daha ders dinleyen 60 yıllık okulun 70 yıllık öğrencileri duygulu ve bir o kadar da neşeli anlar yaşadı. Balya Atatürk Çok programlı Lisesi Salonunda düzenlenen canlı müzik eşliğindeki program, misafirlere çeşitli hediyeler ile şilt ve plaketlerin verilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz