Muhteşem Projeye Sahan Şirehan’da Muhteşem Gala

Türk ve Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından...

Türk ve Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından ortaklaşa yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı

Tarafından desteklenen, “El Altında Duran Güzel Şeyler, Gaziantep Mutfağının Damak Tatları” projesi için muhteşem bir gala töreni düzenlendi.

Gaziantep Yemekleri Gala gecesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, MBTG Başkanı ve Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Gögüş, Prof. Dr. Ali Gür, MBTG Çalışma Gurubu Başkanı ve GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün, İmam Çağdaş’ın işletmecisi Burhan Çağdaş, Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve gecele özel olarak İstanbul’dan davet çok sayıda TV program yapımcısı ve gazeteci yanında 11 ülkeden 35 ünlü şef ve aşçı katıldı.

Reklam
Reklam

Gastoromi turizminin geliştirilmesi yönündeki çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Bu güzel organizasyonu başından bu yana destekliyoruz. Kültürümüzün bütün basamaklarıyla korunması ve bütünleştirilmesi için üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonun yankılarını önümüzdeki dönemlerde daha iyi hissedeceğiz. Gaziantep sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda kültürlerin kesiştiği, dünyanın en büyük mutfak kültürüne sahip önemli bir kenttir. Her alanda ilimizin tanıtımı için bizler üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel projeye destek veren başta GAÜN Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yavuz Coşkun olmak üzere Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Proje Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr İlkay Gök’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Dünyanın birçok ülkesinde proje kapsamında Gaziantep’e gelen aşçılarımızı da yürekten kutluyorum” dedi.

Sahan Şirehan’da düzenlenen gala gecesinde projeye destek verenleri kutlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ülke genelinde gastronomi turizminin geliştirilmesi için gerçekleştirilen projenin bir ilk olduğunu, önümüzdeki dönemlerde genişletilerek sürdürüleceğini ifade etti. Rektör Coşkun, “El Altında Duran Güzel Şeyler, Gaziantep Mutfağının Damak Tatları Projesi” bu alandaki ilk adımdır. Bu organizasyonun daha da genişletilerek yaygınlaştırılması için gerekli her türlü desteği vereceğiz. Projenin germeleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Proje ortağımız Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan başta olmak üzere çalışmalarda önemli rol oynayan Proje Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök ve çalışmalara katılan yerli ve yabancı aşçılara teşekkür ediyorum. Projeye destek vermek için çorbada bizimde tuzumuz oldu. Etli dolma tarifini uygulayarak yerli ve yabancı aşçılarımıza anlattım. Çok büyük mutluluk duydum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TÜRK MUTFAĞI TANITIM FUKARASI”

Dünyanın hiçbir ülkesinde 420 çeşidin üzerinde bir yemek kültürü bulunan şehir olmadığını birçok AB ülkesinde ülke genelinde bu sayının 50 civarlarında olduğunu ifade eden Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, şunları söyledi:

“Türk mutfağı tanıtım fukarasıdır. Elimizdeki bu zenginliklerin kıymetini bilmiyoruz. Bunları bilmek zorundayız. ABD birkaç fastfood markasıyla bütün dünyaya hükmederken bırakın Türk yemeklerinin zenginliğini Gaziantep’in 420 çeşidin üzerindeki yemek sayısının onda birine sahip olmayan AB ülkeleri bile gastronomi alanında bizden ileride. Bizim en büyük eksiğimiz mutfak kültürümüzü tanımadığımız ve tanıtamadığımız gibi Bu işle uğraşan dernek ve kuruluşları inceliyoruz, onlarda bir birine plaket alıp vermekten öteye giden bir iş yapamıyor. Bu dava hepimizin ortak davası olmalı, Türk Mutfak kültürümüzü DNA’sını bozmadan aslı gibi korumak ve tanıtmak zorundayız. Proje kapsamında 11 ülkeden gelen ünlü şef aşçılara Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden 90 çeşit yemeği yaparak uygulayarak öğrettik. Bizzat yabancı aşçılarımız Gaziantep yemeklerini kendi elleriyle yaptı. Artık kendi ülkelerinde bu kültürün tanıtımı için gönüllü birer kültür elçisi olarak hizmet vereceklerdir. Bizleri sadece bu konuda değil, her zaman ve her konuda destekleyen GAÜN Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a ve projeye emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyoruz. Bugün bu çatı adlından dünyanın ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen yemek sektörünün duayenleri bulunmakta. Gecemize hoş geldiniz diyor hepsini yürekten kutluyoruz.”

Reklam
Reklam

YABANCI VE TÜRK ŞEF AŞÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Proje kapsamında Yurt dışından gelerek çalışmalara katılan Sibel Pinto (Paris, Fransa), Soon Pau Voon (Kuala Lumpur, Malezya), Mark Austin McDonald (Newyork), John Nocita (İtalya), Andreas Kontis (Yunanistan), Garth Edris Derek Filbey (Londra), Paulina Andrea Giorgio Macera (Şili), Tahir Amiraslanov (Bakü, Azerbaycan), Katerina Gremo (Arnavutluk), Gilles Heitz (Strazburg, Fransa), Daniele Heitz (Strazburg, Fransa),José Bossuet Martínez (Mexico City, Meksika) ve Claudia Martinez (Mexico City, Meksika) ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ünlü şef aşçılardan Bayram Ergün,Süleyman Cici, Atilla Yıldız, Mustafa Cebeli, Doğan Çolak, Yusuf Akarsu, Şinasi Karanlıkoğlu, Rıfat Sınmaz, Koray Türk, Soner Şen, Arif Özata, Ahmet Böcü, Dilek Aydoğan, İlknur Kurtoğlu, Mehmet Soykan, Özgür Ölce, Sevgi Çekiç ve Vasfi Pakman ile projeye destek sağlayanlara AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Tahir Tekin Öztan tarafından katılım sertifikası verildi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen gala gecesinde bir gösteri yapan GAÜN halkoyunları ekibinin Kına Gecesi gösterisinin ardından konuklara Gaziantep Mutfağının bir birinden lezzetli yemekleri ikram edilirken sahne alan çeşitli sanatçılarda geceye renk kattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz