"Muhteşem Süleyman" Operasının Dünya Prömiyeri Yapıldı

İZMİR (A.A) - İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin (İZDOB) 2012-2013 sezonunun en iddialı projesi olan, Tevfik Akbaşlı'nın 6 yılda tamamladığı

İZMİR (A.A) - İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin (İZDOB) 2012-2013 sezonunun en iddialı projesi olan, Tevfik Akbaşlı'nın 6 yılda tamamladığı "Muhteşem Süleyman" operası, Mehmet Balkan yönetiminde, 250 kişilik koro, solist, bale ve orkestra kadrosuyla sanatseverlerle buluştu.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Mehmet Balkan tarafından sahneye konulan iki perdelik operada, orkestrayı Tulio Gagliardo Varas yönetirken, koro şefliğini Zdravkov Dimitrov üstlendi.

Sanatseverler, doğumundan Zigetvar seferinde zaferi göremeden hayata gözlerini yummasına kadar, Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamından kesitleri, Tayfun Çebi'nin dekorları ve Sevda Aksakoğlu'nun kostümleri eşliğinde, iki saat içinde izleme olanağı buldu.

Reklam
Reklam

Operada, Kanuni Sultan Süleyman karakterini Gökhan Koç, Hürrem Sultan'ı ise aynı zamanda İZDOB Müdürlüğü görevini üstlenen Aytül Büyüksaraç canlandırdı.

Sanatseverler, operanın bitiminin ardından kadroyu ayakta alkışladı.

Eserin prömiyeri ve tüm gösterimleri, İZDOB'un kendi sahnesi olan Elhamra'nın sahne büyüklüğünün uygun olmaması nedeniyle daha büyük sahneye ve seyirci koltuğuna sahip Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılacak.

"Muhteşem Süleyman", dünya prömiyerinin ardından, 19 Ocak Cumartesi, 21 Ocak Pazartesi, 23 Şubat Cumartesi ve sezonun son gösterimi olarak da 25 Şubat Pazartesi akşamı izlenebilecek.

Muhabir: Senem Yazıcı / Emre Umurbilir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: