Muhteşem Yüzyıl Kösem 11. bölüm izleyici karşısına çıktı

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölümüyle ekranlarda ses getirmeye devam etti. Perşembe akşamı izleyici karşısına çıkan Muhteşem Yüzyıl Kösem 11. bölümde harem, Kösem Sultan'ın hamilelik haberiyle çalkalandı.

Hakkında aylar öncesinden konuşulmaya başlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ekranlara damga vuracak sahneleriyle izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Perşembe akşamlarının heyecan dolu dizilerinden Muhteşem Yüzyıl Kösem 11. bölümü izleyicisiyle buluştu. 1500'lü yılların saray hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl yeni bölümü dizide bu hafta yaşanan heyecan dolu gelişmelere sahne oldu. Muhteşem Yüzyıl'ın devam niteliğindeki dizide bu hafta Kösem'in hamile olduğu haberi haremde büyük yankı buldu. Öte yandan Fahriye'nin kaçışıyla saraya bomba gibi düşerken, Kösem de intikam planlarını gerçekleştirmeye koyuldu. Beren Saat, Hülya Avşar, Ekin Koç'un başrollerini paylaştığı Muhteşem Yüzyıl Kösem 11. bölümü 28 Ocak Perşembe akşamı Star TV ekranlarındaydı...

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜM

Fahriye'nin kaçtığını öğrenen Safiye telaşa kapıldı! Bu sırrı herkesten saklamaya çalışırken, Kösem'in öğrenmesiyle işler karıştı. Fahriye'nin kaçtığını haber alan Sultan Ahmed, büyük bir öfkeyle hesap sormaya gitti. Derviş, Fahriye'nin peşine düşerken, Mehmed Giray ise Şahin'i hapisten kaçırdı. Şahin, herkesin hayatını değiştirecek bir karar aldı. Kösem, Katerina'yı saraydan gönderdi. Ancak Ahmed'in beklenmedik hamlesiyle hüsrana uğradı. Kösem'in gebelik haberi saraya bomba gibi düştü. Fahriye'nin saraya dönüşü, herkesi şaşkına çevirdi. Büyük bir buhran geçiren Fahriye'yi teselli eden Derviş oldu. Kösem ise Safiye'ye son darbeyi vurmak için harekete geçti. Öyle bir tuzak kuruyor ki Fahriye kendini ateşe attı Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümde yıllar sonra aldığı bir haber, Safiye'yi bir umudun peşine düşürdü. Safiye'yi darmadağın edecek kozu elinde tutan Kösem, Safiye'ye bir teklifte bulundu. Kösem, sultanlığını ilan ederken, yaktığı ateş sarayı yakıp kavurdu. Muhteşem Yüzyıl Kösem, nefesleri kesen som bölümüyle Star'da ekrana geldi.

KÖSEM SULTAN'IN HİKAYESİ

Kösem Sultan 1590 yılında doğar. Asıl adı Anastasia olup 15 yaşında 1.Ahmed'e haseki olduğunda Mahpeyker adını alır. Cildinin güzelliği nedeniyle Kösem ismi verilir. Değişen sadece adı değil tüm kaderi olur. Kösem Sultan'ın 4 oğlu 2 kızı olur. Oğulları IV. Murad ve I. İbrahim tahta geçer. Dindarlığı, şairliği, adını verdiği eşsiz güzellikteki Sultanahmet Camii ile tarihe adını yazdıran I. Ahmed, Celali isyanlarını bastırır, Adaletname (En yaşlı hanedan üyesinin tahta çıkması kuralını getirir, şehzadelerin boğdurulmasının önüne geçmeyi amaçlar) isimli fermanı yayınlar. 1. Ahmed 28 yaşında vefat edince her şey altüst olur. Kösem Sultan'ın dairesinde öldürülmesi ile son bulur. Bu olay ve Köprülü ailesinden sadrazamların yönetime gelmeye başlamasının etkisiyle valide sultanların güçleri sona erer. Daha sonra dünyaya IV. Mehmed gelir. Çıkan isyanda öldürülen babasının yerine tahta geçtiğinde sadece 6 yaşındadır ancak tahtın yönetiminde artık sadece Kösem Sultan değil, padişahın annesi Turhan Sultan da vardır. Sultanlar arasındaki çekişme Kösem Sultan'ın dairesinde öldürülmesi ile son bulur. Bu olay ve Köprülü ailesinden sadrazamların yönetime gelmeye başlamasının etkisiyle valide sultanların güçleri sona erer.