Müjdat Gezen'den kamuoyuna duyuru: 'Darbeyi tasvip etmedim'

Müjdat Gezen kendisi hakkında çıkan 'darbe yanlısı' şeklindeki asılsız haberleri yalanlayarak kamuoyuna bir açıklama yaptı. Gezen ayrıca sosyal medyada da hiçbir hesabının olmadığını söyledi.

Darbe girişiminden 2 gün önce Mustafa Alabora ve bir grup sanatçıyla birlikte Yunanistan'a geldiğini belirten Gezen haberlerle ilgili olarak şunları söyledi;

'Darbe girişiminden iki gün önce yurt dışına çıktım. Şu anda yayınlanan haberlerle hiçbir ilgim yok. Darbenin iyisi kötüsü olmaz, darbelerden çok çeken bir sanatçı olarak darbeyi tasvip etme gibi bir durumum söz konusu olamaz' dedi.
-Yunanistan'ın Gümülcine ve Selanik kentlerine gittiğini belirten Gezen, darbe yanlısı olduğu iddialarına da açıklık getirdi:

'Şu ana kadar bunları açıkladığımı söyleyecek sizin haricinizde tek bir gazeteci ile görüşmedim. Darbe girişiminden iki gün önce yurtdışına çıkmıştık. Kamuoyuna ve yalancılara duyuruyorum. Sekiz gündür yurtdışındayım. Ne Facebook'ta ne Twitter'da ne de başka bir yerde hesabım var. Sosyal medyada hesabım yok. Bu yalanları uyduranlarda herhalde hiç utanma yok. Bugüne kadar darbe hakkında hiçbir yorum yapmadım. Hayatım boyunca bütün darbelere karşı oldum. Senin darben, benim darbem olmaz. Darbenin her türlüsü kötüdür. Darbelerden çok çekmiş biri olarak darbeyi tasvip etmem mümkün değildir. En çok üzüldüğüm, yitirdiğimiz canlardır. Onların acısını içimizde hissediyoruz, yarın Türkiye'ye dönüyorum.'
DHA