Mükellefe ücretsiz e-posta hizmeti

ANKARA (İHA) - Gelir İdaresi Başkanlığı, mükelleflere yönelik ücretsiz e-posta hizmeti olan web tabanlı bilgilendirme sistemi başlattı.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, mükelleflere sunulan hizmetlerin yelpazesini genişletmek amacıyla başlatılan sistem, mükelleflerin ve vergi konusuna ilgi duyan herkesin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını amaçlıyor. Mükelleflerin, vergi mevzuatındaki değişiklikleri takip etme konusunda uyum maliyetini azaltmayı, değişiklikleri zamanında takip edememiş olmanın yol açacağı sorunları da en aza indirgemeyi hedefleyen uygulama ile vergi uygulamalarına yönelik her türlü bilgi ve web sitesindeki her yeniliğin abonelere ücretsiz ve eş zamanlı olarak iletilebilmesi mümkün olacak.

Reklam
Reklam

Uygulama kapsamında; vergi kanunları, Bakanlar Kurulu kararları, yönetmelikler, genel tebliğler, genelgeler, sirküler, Gelir İdaresi'nden haberlerin yanı sıra vergi istatistikleri, hedef ve faaliyet sonuçları da üyelere ücretsiz olarak gönderilecek.