Mükemmel Bakıcı Nasıl Bulunur?

Günümüzde annelerin mükemmel bir bakıcıya ihtiyaçları olabiliyor.

Günümüzde annelerin mükemmel bir bakıcıya ihtiyaçları olabiliyor. Sosyal hayatınızı sürdürmenizi ve mükemmel bakıcıyı bulmanızı sağlayan tavsiyeler.

Halkaya katılın

Size yakın oturan diğer annelerle iletişim kurun, arkadaşlık edin. Onlarda mutlaka iyi bakıcıların adresleri vardır ya da arada siz onların çocuklarına, onlar da sizin çocuğunuza göz kulak olabilir.

Tanıdığınızı seçin

Çocuğunuzla birlikte bakıcıların gittikleri yerlere gidin. Onlarla tanışın, çocuğunuz diğer çocuklarla vakit geçirirken beğendiğiniz bakıcıya arada sizin çocuğunuzla ilgilenmesini veya işten ayrılmayı düşünüyorsa sizin çocuğunuza bakmasını teklif edebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Gençlere güvenin

Dışardayken aileniz veya arkadaşlarınız size yardım etmiyorsa, sorumluluk sahibi bir gence çocuğunuzu bırakmaktan çekinmeyin. Siz dışarıdayken bebeğinize bakmasının bir bedeli olsa da, arkadaşınıza veya ailenize bıraktığınızda duyduğunuz çekinme veya suçluluk hissi olmayacak. Çocuğunuza bakan gencin 16 yaş ve üzerinde olmasına özen gösterin. Bakıcının erkek arkadaşı olmasın istiyorsanız bunu aynen söyleyin. Dışarıdan yiyecek içecek getirmemesini de isteyin.

Zaman sizden yana

İlk defa bir bakıcı tutuyorsanız, evi göstermek ve çocuğun yatak rutinini anlatmak için erken gelmesini isteyin. Çocuğunuzun sevdiği CV ve kitapları hazırlayın. Çocuğunuz ile bakıcının birlikte vakit geçirmesi için onlara biraz zaman verin. Örneğin onun sevdiği bir kitabı okuyabilirler. Konuştuklarını ve anlaştıklarını gördüğünüzde içiniz rahat edebilir.

Yatma vaktinde ağlama

Bu tür geçişler her zaman yumuşak olmaz. Siz ayrılırken çocuğunuz ağlayabilir, bu sizin tüm planlarınızdan vazgeçmenize ve gece dışarı çıkmamanıza neden olabilir. Ancak çocuklar zamanla gençler veya yetişkinler tarafından bakılmaya alışkın olabilirler. Evden çıkarken olabildiğince hızlı vedalaşın. Geriye dönüp bakmayın. Bir süre sonra çocuğunuz o anı çoktan unutmuş ve yeni şeylerle ilgilenmeye başlamış olacak.

Reklam
Reklam

Eve telefon açmayın

Dışarıdayken her yarım saate bir eve telefon açmayın. Bakıcılar onlara güvenmenize ihtiyaç duyar ve sürekli kontrol edilmekten hoşlanmaz. Eğer çocuğunuzun iyi olup olmadığını merak ediyorsanız mesaj atın veya kamera koyup izleyin. İyi olduğunu görünce daha rahat edersiniz.

Öde ve git

Ajanslardan bakıcı bulmak her zaman için daha güvenilirdir ancak sıradan birini bulmaktan daha pahalıdır. Ajanslarda daha kalifiye ve tecrübeli bakıcılar bulunur. Bir çok eleman onlarda kayıtlıdır ve istediğiniz özelliklere sahip birini bulmanız daha kolay olur. Ayrıca, gençler kendi sosyal hayatlarıyla daha fazla meşguldür ve verim alamayabilirsiniz. Ajanstan bir bakıcı istemek de iyi bir çözüm olabilir.

Evde ve uzakta

Gece dışarı çıkmayı planlamasanız bile, çocuğunuzun evinizde ya da onların evinde bir arkadaş veya aile üyeleri gibi farklı kişilerle vakit geçirmesini destekleyin. Bu sizin nefes almanızı ve favori mekanları dışında da rahat olmasını sağlar. Örneğin çocuğunuz aile büyüklerinizle birşeyler yaparken siz de saçlarınızı kestirebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Eğlenmek sizin de hakkınız

Seçenek ne olursa olsun doğru bakıcı size inanılmaz zaman kazandıracak. Çoğu aile çocuklarının ilk 5 yılı sadece 15 dakika birlikte dışarı çıkıyor. Arkadaşlarla güzel vakit geçirdikten sonra kendinizi daha iyi hissedecek ve çocuğunuz da siz mutlu olduğunuz için daha mutlu olacak.