Mülkiye’nin 150 yıllık öyküsünde Türkiye

Mülkiye 150 yıllık öyküsünü 11 Ocak’ta Çağdaş Sanatlar Merkezinde sergileyeceği Türkiye bilgi-belge-fotoğraf sergisiyle anlatıyor.

Koleksiyoncular Derneği’nin organize ettiği sergiye Ankara Üniversitesi Rektörlüğü katkı ve himaye sunarken, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Mülkiye camiası da destek veriyor. Sergi, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ tarafından törenle açılacak.

1859 yılında eğitime açılan Mekteb-i Mülkiye, 150 yıldır kamuya yönetici kadrolar veriyor. Okul, öğrencisinden yönetimine bir kurum olarak tarihe tanıklık etmenin ötesinde yazılmasında da belirleyici rol oynadı. 200 yıldır demokrasi ve bağımsızlık mücadelesi veren Türkiye’de, Mülkiye Mektebi, Osmanlı İmparatorluğuna, Cumhuriyet Devrimlerine ve günümüze kadar gelişen siyasi olayların, iktisadi gelişmelerin, sosyal ilerlemelerin canlı tanığı oldu. Bundan dolayı halk "Mülkiye-Türkiye’dir" sözlerini tarihe armağan etti. Sergide, Mülkiye’nin 150 yıllık eğitim tarihinin yanı sıra Mülkiyelilik geleneğini oluşturan olayları, günün koşullarını ve büyük Türk Devriminin Mülkiyeli önderlerini anlatan bilgi, belge ve fotoğraf panolarını, Mülkiye tarihine ve döneme ışık tutan yüzlerce özgün belge ve fotoğrafları inceleme olanağı sunulacak.

Reklam
Reklam

ANKA