Mülkiyet Yasası'nın iptali için başvuru

Lefkoşa (AA)- KKTC'de ana muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile meclis dışındaki Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), KKTC sınırları içinde kalan eski Rum malları için tazminat, takas ve mal iadesi ile taşınır mallara tazminat öngören mülkiyet yasasının iptali amacıyla bugün ayrı ayrı Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

UBP Genel Sekreteri Turgay Avcı, yasanının iptali için kendilerine düşen görevi yarine getirdiklerini ifade ederek, "Bundan sonra karar yargınındır" dedi.

TKP'nin Genel Sekreteri Mehmet Davulcu ise "mülkiyet yasasının KKTC Anayasası'na aykırı olduğunu" savunarak, bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını belirtti. "Anayasa'nın 159'uncu Maddesinin 1'inci Fıkrasının (b) Bendi Kapsamına Giren Taşınmaz Malların Tazmini, Takası ve İadesi Yasası" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nden oy çokluğuyla geçmiş ve 22 Aralık 2005'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Reklam
Reklam

Bu arada, "Anayasa'nın 159'uncu Maddesinin 1. Fıkrasının (b) Bendi Kapsamına Giren Taşınmaz Malların Tazmini, Takası ve İadesi Yasası" kapsamında "Taşınmaz Mal Komisyonu' oluşturuldu.