Mullen: Koşulsuz çekilme takvimi ilanı tehlikeli

Washington - ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, Irak'tan koşulsuz olarak 2 yıl içinde çekilmeyi içeren bir takvim ilan etmenin çok tehlikeli olacağını, bunun Irak'ta ekonomik ve siyasal açıdan sağlanan gelişmeleri tehlikeye sokacağını söyledi.

Mullen, Fox News Sunday programına yaptığı açıklamada, bu yöndeki fikirlerin anımsatılması üzerine, "Çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını düşünüyorum" dedi. Ancak Mullen, ülkede koşulların iyileşmesi halinde bu sonbaharda Amerikan askeri sayısında indirime gidebileceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mullen, belirli bir takvimle çekilmeyi önceden ilan etmenin, "biz birliklerimizi ABD'ye getirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde yanlış bir işaret vereceğini belirtti.

ABD Başkanlık yarışında Demokrat Partinin adayı Barack Obama, Beyaz Saray'da göreve gelmesinden itibaren 16 ay içerisinde Amerikan askerlerini çekeceğini belirtiyor. Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ise, çekilmenin, ülkedeki duruma göre aşama aşama kararlaştırılması politikası uygulayan Bush'u destekliyor.

AA