Mülteci Çocuklar, Karne Sevinçlerini 'Güzel Amca' Ile Paylaştı

Erzurum'da 'mülteci' statüsünde bulunan 200 Afganistanlı ailenin çocukları, yarıyıl tatili nedeniyle karnelerini 'Güzel amca' diye...

Erzurum'da 'mülteci' statüsünde bulunan 200 Afganistanlı ailenin çocukları, yarıyıl tatili nedeniyle karnelerini 'Güzel amca' diye isimlendirdikleri Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel'e götürdü. Güzel, karneleri iyi olan Afganlı çocukları çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

Yaklaşık bir yıldır Erzurum'da bulunan ve çoğunluğunu Afganistanlı ailelerin il merkezindeki çeşitli okullarda Türkçe eğitim gören çocuklar, karne sevinçlerini 'Güzel amca' diye hitap ettikleri ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ile paylaştı. Cuma günü karnelerini alan çocuklar, bugün Güzel'i ziyaret ederek, karnelerini gösterdi. Güzel de Türkçeyi öğrenen ve derslerinde başarılı olan Afganlı öğrencilere kitap hediye etti.

Reklam
Reklam

Erzurum'da 133 sığınmacı öğrencinin çeşitli okullarda eğitim gördüğünü belirten Güzel, çocukların bir yıl içinde Türkçe öğrenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

"Okullarda uyum zorluğu çekmeyen ve bizim öğrencilerimizle birlikte kısa sürede kaynaşan, Türkçeyi öğrenen bu sığınmacı çocukların başarıları alkışlanacak bir durum." diyen Güzel, "Erzurum Kalkınma Vakfı olarak biz de bu evlatlarımızın heyecanlarını paylaşmak için, karnesini getiren her sığınmacı çocuğumuzu ödüllendirdik. Başka bir ülkenin vatandaşı olarak yurdumuzdan ayrılacak bu öğrenciler, ülkemizin gönüllü elçileri olacaktır. Yarının elçileri olacak bu çocuklarımızın güzel intibalarla ülkemizden ayrılmaları ve bizim kültürümüzü yansıtmaları en büyük temennimizdir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: