Mülteciler Şanlıurfa’da Sergi Açtı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mülteciler, Şanlıurfa’da açtıkları resim ve el...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mülteciler, Şanlıurfa’da açtıkları resim ve el işi sergisiyle savaşın soğuk yüzünü gösterdiler.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler, normal hayata dönmelerinin ardından iki aydır resim ve el işi yeteneklerini göstermeye yönelerek, örnek çalışmalar ortaya koydu. Özellikle hazırladıkları resim ve karikatürlerde, özgürlük, barış, vatan sevgisi, şehadet ve acının fotoğraflarını sergilemeye çalıştıkları görüldü. Kendilerini en iyi bir şekilde ifade etmenin resim ve karikatür olduğunu dile getiren mülteciler, dışımızdaki insanlara ancak resim ve karikatürler çizerek mesaj vermeye çalıştıklarını dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Suriyeli mültecilerin bu anlamdaki çalışmalarına öncülük yapan kamp müdür yardımcısı Mehmet Asutay, gayelerinin bu insanları psikolojik olarak rahatlatmak olduğunu dile getirerek, ”Akçakale Süleyman şah konaklama tesislerine yaklaşık olarak 26 bin Suriyeli kardeşimizi misafir etmekteyiz. Bu misafir kardeşlerimiz çadır kentte sayısız etkinliğe imza atmaktadırlar. Bunlardan en önemlisi ve kendilerini ifade edebilecekleri resim ve el işi beceri çalışmalarıdır. Daha önce bu sergimizi çadır kentimizde düzenlemiştik. İstedik ki bu çalışmaları Şanlıurfalı kardeşlerimize sunalım. Bu insanların ruh ve moral hallerinin ne olduğu ve bu vesileyle empati kurmaya çalışmalarına yardımcı olmak için böyle bir çalışma içine girdik. Görüldüğü gibi resim ve karikatürlerinde özgürlük, barış, vatan sevgisi, şehadet ve acının fotoğraflarını sergilemeye çalıştıkları görmekteyiz. Ülke olarak bu insanları anlamaya ve normalleşmelerini sağlamak için çaba sarf etmekteyiz. Bugün burada 15 beş öğrenci ve 5 öğretmenimizle sergimize eşlik etmekteyiz. Sergimizi 3 gün sureyle Şanlıurfa’da sergileyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: