Mültecilerin ilk sorguları tamamlandı

BODRUM (İHA) - Bodrum açıklarındaki uluslararası karasularda Somalili mültecileri taşıyan teknenin alabora olmasının ardından kurtarılan mültecilerin ilk sorguları tamamlandı. Mülteciler teknenin alabora olmasına Yunan Sahil Güvenlik botlarının, yanlarına yanaşarak suni dalga oluşturmasının neden olduğunu söylediler.

Yunanistan'a geçmek amacıyla dün akşam Datça'dan denize açılan Somalili 18 mültecinin bulunduğu teknenin, gece geç saatlerde 50 metre yakınlarından geçen kuru yük gemisinin oluşturduğu dalgalar ve rüzgar nedeniyle alabora olduğu açıklanmıştı. Ancak, alabora olan tekneden kurtarılan mülteciler, verdikleri ifadelerinde kazaya Yunan Sahil Güvenlik botlarının kendilerine çok fazla yaklaşarak suni dalga oluşturmasının neden olduğunu söylediler.

Reklam
Reklam

Aralarında 30 yaşlarında Türk kaptanın da bulunduğu 7 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor. Kurtarma ekiplerinin 1 helikopter, Sahil Güvenlik 101 ve Sahil Güvenlik 56 botları desteği ile sürdürdüğü çalışmaların denizin dalgalı olması nedeniyle çalışmaları güçlükle yürüttükleri belirtildi.