Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi Belgü:

GAZİANTEP (AA) - Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi Hulusi Belgü, Forum Gaziantep ile Türkiye'de 3,4 milyar avroluk yatırıma ulaştıklarını söyledi.

GAZİANTEP - Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi Hulusi Belgü, Forum Gaziantep ile Türkiye'de 3,4 milyar avroluk yatırıma ulaştıklarını söyledi. Belgü, Forum Gaziantep'in tanıtımı amacıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında, projenin Forum Turkey Fund yatırımıyla gerçekleştiğini ve yaklaşık 120 milyon avroluk yatırım değerine sahip olduğunu belirtti. Türkiye'deki 11 alışveriş merkezinde 35 bin kişiye istihdam sağladıklarını, 110 milyon ziyaretçiye hizmet verdiklerini ifade eden Belgü, "Forum Gaziantep ile Türkiye'de 3,4 milyar avroluk yatırıma ulaştık. 2014 hedefimiz ise 4,2 milyar avroluk yatırım. 7 bölgede 16 alışveriş merkezi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Forum Gaziantep'te Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarının buluşacağını aktaran Belgü, şunları kaydetti: "İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon, Aydın, Ankara, Nevşehir, İstanbul ve Kayseri'de yatırımımız oldu. Forum Gaziantep, Multi Development Türkiye’nin de Güneydoğu’daki ilk projesi olma özelliği taşıyor. Yılda 9 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediğimiz Forum Gaziantep ile 3 bin 500 kişiye de istihdam sağlayacağız. Alışveriş merkezlerini şehirlerin bir parçası olarak görüyoruz. Gaziantep'in Türkiye'ye güç katttığını görüyoruz. Dinamik bir yapı var ve biz de buradaki yerimizi almak istedik." Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de kentin son zamanlarda birçok konuda "lider şehir" olma noktasında bulunduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmalarla şehrin ticari hayatını yeniden canlandırdıklarını anlatan Güzelbey, esnafı da gözardı etmediklerini dile getirdi. Gaziantep'in, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak bulunmasından dolayı bazı çevreler tarafından "kritik bir pozisyondaymış" gibi gösterildiğini savunan Güzelbey, "Şehirde her şey tıkır tıkır işliyor. Huzur ve barış ortamı var. Böyle gösterilmek istenen çevrelere rağmen bu yatırımı yapan Multi Development yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. Güzelbey, Kamil Ocak Stadı'nın bulunduğu arazinin meydan olması için de TOKİ ile görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz