Mum ateşiyle gelen facia

KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de elektriği kesik olduğundan mumla aydınlatılan ev, mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece Kocasinan İlçesi Argıncık Mahallesi 193. Sokak üzerinde bulunan bir evde mum ateşinden dolayı yangın çıktı. Alevleri gören mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerine haber verdikten sonra evdekileri dışarı çıkardı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede yangın kontrol altına alırken, ev kullanılmaz hale geldi.

Yangını fark ettikten sonra son anda kendilerini dışarı atarak yanmaktan kurtulduklarını söyleyen baba Abdullah Aydın, "Evin elektriği kesikti. Maaşımı alamamıştım ve elektrik parasını yatıramadım. Ablamdan ve ağabeyimden borç para istedim. Onlarda bana para vermedikleri gibi hakaret ettiler. Akşam mumu yaktık oturuyorduk.

Reklam
Reklam

Uykumuz geldi yattık. Mum yanıyordu. Karanlıkta tuvalete kalkarsa çocuklar gözleri görsün diye. Biz uyuduğumuz sırada çocuklardan birisi kalkınca muma çarpmış düşürmüş. Kalktığımda evde acayip bir duman vardı, göz gözü görmüyordu. Komşuların bağırtısına eşimi ve çocuklarımı da alarak dışarı çıktık" dedi.

Oturduğu evin kira olduğunu ve kimseden yardım almadan eşyalarını aldığını söyleyen baba Abdullah Aydın, "Ben senelerdir çalışarak kendi kendime düğün yaptım, evimi dayadım döşedim, herkes beni tanır kimseye bir zararım dokunmazdı. Ama kiraya oturduğum ev kül oldu ben ne yapacağım şimdi" diye göz yaşı döktü.