Mum Işığında Yaşayan Ailenin Elektriği Açıldı

Durmuş SEVİNDİK / ZONGULDAK, Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan kalebodur ustası 45 yaşındaki Mustafa Turan'ın eşi 42 yaşındaki Aysel Turan, 2011'den bu yana

Durmuş SEVİNDİK / ZONGULDAK, Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan kalebodur ustası 45 yaşındaki Mustafa Turan'ın eşi 42 yaşındaki Aysel Turan, 2011'den bu yana gördüğü rahim kanseri tedavisi sırasında kısmi felç geçirince konuşma ve yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Çiftin tek çocukları Busenur Turan ise 2 yıl önce şeker hastalığına yakalandı. İşi bırakan Mustafa Turan, evde eşi ve kızına bakmaya başladı. Eşi 3 ayda bir 1200 lira engelli maaşı alan, kendisi de 700 lira evde bakım ücreti alan Mustafa Turan, bu parayla sadece eşi ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabildiği için elektrik ve su faturasını ödeyemedi. Ailenin elektriği kesildi.
2 hafta mum ışığında yaşayan ailenin durumunu basından gören Zonguldak 1903 Beşiktaşlılar Derneği yardım eli uzattı. Ailenin 1100 lira tutarındaki 11 aylık elektrik borcu ve 400 liralık su borcu ödendi.
KIZI İÇİN İNSÜLİN POMPASI İSTİYOR
Mum ışığında ders çalışan ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Busenur, elekriğin açılmasıyla büyük sevinç yaşadı. Kızına aydınlıkta ders çalıştırdığı için mutlu olduğunu belirten Mustafa Turan, kendilerine maddi ve manevi destek veren taraftar grubuna teşekkür etti. Kızının, rahatsızlığı nedeniyle günde 4 kez insülin iğnesi olduğunu belirten Turan, "Piyasa değeri 2 bin 500- 3 bin dolar olan insülin pompası şart. Bunu alacak gücümüz yok. Eğer pompası alınırsa kolu, karnı, bacakları delinmeyecek rahat edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: